Arthur-darkride in aanbouw - Foto: Europa-Park

Arthur is een Europese productie

De attractie Arthur im Königreich der Minimoys in Europa-Park is een echte Europese productie.

Het filmfiguurtje Arthur is Frans, het achtbaansysteem Duits en de grote decorstukken in de darkride komen uit Nederland.

In 2014 opende in Europa-Park de attractie Arthur im Königreich der Minimoys, de grootste indoor attractie van het Zuid-Duitse park sinds de opening in 1975. De ruwbouw van de sprookjesachtige darkride, waar bezoekers met een elektrisch aangedreven hangende achtbaan doorheen gaan, stond al in 2013 overeind. De helft van het 550 meter lange traject van de achtbaan hing toen in het stalen skelet van de ruwbouw.

Arthur-darkride in aanbouw - Foto: Europa-Park

Onderaardse wereld

Voor de bouw werd tienduizend kubieke meter aarde verzet, tweehonderd betonnen palen geheid en 4500 kubieke meter beton gegoten. De ruim drieduizend vierkante meter grote hal waar de attractie in gevestigd wordt krijgt ook nog een carrousel, een tien meter hoge vrijevaltoren in de vorm van een klaproos, een glijbanenparadijs en een restaurant met zestig zitplaatsen. De hangende achtbaan in de Arthur-attractie komt van het Duitse Mack Rides, het zusterbedrijf van Europa-Park. De reis brengt de bezoekers naar de onderaardse fantasiewereld van de Minimoys, een klein volkje dat op zoek is naar een schat. De draaiende stoeltjes van de achtbaan geven een goede blik op de door de ontwerpers van Europa-Park gecreëerde microkosmos waarin de Minimoys leven, maar tevens op de echte natuur, want de rails voert de gasten ook buiten het gebouw.

Arthur in het koninkrijk van de Minimoys in Europa-Park

Decorstukken

De grote decorstukken in het sprookjesachtige rijk van de Minimoys werden in Nederland gemaakt en met vrachtwagens overgebracht naar het Zwarte Woud. In de ateliers van P&P Projects in het Brabants Asten is hard gewerkt aan de grote attributen voor het Königreich der Minimoys. Arthur is een creatie van de Franse regisseur Luc Besson. De introductie van het in Frankrijk zeer geliefd filmfiguurtje in het Duitse park is een bewuste keuze. Het aantal bezoekers uit Frankrijk neemt jaarlijks met sprongen toe. In 2012 steeg het aantal Franse gasten aan Europa-Park – dat hemelsbreed slechts enkele kilometers van de grens ligt – met 25 procent en het aantal Fransen dat overnachtte in één van de vijf hotels van het attractiepark nam met twintig procent toe.

Naar de parkplanner van Europa-Park

2013/2016 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen