De koninklijke familie krijgt een plaatsje op het balkon van Buckingham Palace in Legoland Windsor

Legoland gaat op de koninklijke tour

De koninklijke familie krijgt een plaatsje op het balkon van Buckingham Palace in Legoland Windsor

In Legoland Windsor staat sinds kort een minuscule kinderwagen met daarin de kleine prins George.

Vorig jaar verscheen koningin Elizabeth op de Legoland-versie van Buckingham Palace, met een echte diamanten kroon.

Nog geen maand oud en nu al vereeuwigd: in de Britse vestiging van Legoland staat sinds kort een piepkleine blauwe kinderwagen met daarin prins George, de koninklijke telg van prins William en Catherine Middleton. Het is naar eigen zeggen de kleinste figuur ooit voor Legoland bij Londen gemaakt: voor de nieuwe aanwinst waren slechts zes Legoblokjes nodig.

Koningin Elizabeth in Legoland WindsorDiamant

Naast de koninklijke kinderwagen staan de trotse ouders Kate en William. Ze staan aan de poort van Buckingham Palace, waarvoor de bouwers maar liefst 36.000 steentjes nodig hadden. Het is niet voor het eerst dat het Britse Legoland inspeelt op een koninklijke actualiteit. In 2011 werd er aandacht besteed aan de Royal Wedding van William en Kate en in 2012 aan de Queen’s Diamond Jubilee, het zestigjarig ambtsjubileum van koningin Elizabeth. Het staatshoofd stond vorig jaar op het balkon van het miniatuur-Buckingham Palace in Legoland met een echte diamant op haar kroon. De anderhalve centimeter grote kroon op de tien centimeter hoge Lego-queen vertegenwoordigde een waarde van enkele duizenden Engelse ponden.

Windsor

“We volgen de koninklijke familie op de voet, omdat we een verwantschap hebben in de naam en omdat de familie zo populair is bij onze bezoekers”, vertelt parkdirecteur Sue Kemp. “We spelen altijd snel in op de actualiteiten én op de feestelijke gebeurtenissen rond de familie.” In de Engelse plaats Windsor is niet alleen Legoland gevestigd, maar ook Windsor Castle, het kasteel waarnaar de Britse koninklijke familie is vernoemd.

> Naar alle Legolanden

14-8-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Legoland Windsor
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen