Nick-sterren Dora en Diego in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Ook Nick Land in Spanje

Nick-sterren Dora en Diego in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Er komt een Nickelodeon-themagebied in het Spaanse Parque de Atracciones.

Volgend jaar is Movie Park Germany niet meer het enige park op het Europese vasteland met een kinderland rond de Nickelodeon-figuren.

Movie Park Germany raakt de exclusiviteit op het Nickland kwijt. Nu nog is het Duitse filmpark de enige op het Europese vasteland met een kinderzone die helemaal geïnspireerd is op de stripfiguren van jeugdzender Nickelodeon. Vanaf volgend jaar heeft echter ook het Spaanse Parque de Atracciones een gebied gewijd aan Spongebob Squarepants, Dora & Diego, de Teenage Mutant Ninja Turtles, Team Umizoomi, Jimmy Neutron, Danny Phantom en Avatar.

Jimmy Neutron in het Nickland van Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Ombouwen

Parque de Atracciones in Madrid – net als Movie Park behorend tot de pretparkgroep Parques Reunidos – gaat zijn huidige kindergedeelte ombouwen naar een Nickelodeon Land. Volgende maand wordt bekend gemaakt welke televisiekarakters een plekje zullen krijgen in het nieuwe themaland en aan welke attractie zij verbonden worden. Waarschijnlijk zullen bestaande attracties als botsauto’s, de ballonnencarrousel, de mini-vrijevaltoren, de vliegtuigjesmolen en de vliegende bus behouden blijven en voorzien worden van een nieuwe thematisering.

Spongebob's Splash Bash in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Kinderzone

Movie Park Germany heeft als sinds zes jaar een Nickland. Daarvoor heette de kinderzone kort Wonderland Studios en in de beginjaren woonden de stripfiguren van Looney Tunes in het themagebied. Het Nickland van Movie Park Germany heeft onder meer een splash battle rond Spongebob, familieachtbanen met de Backyardigans en Jimmy Neutron en vliegende autootjes van Diego. Nieuw dit jaar is een verkeersschool die gerund wordt door de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Zeester Patrick speelt een hoofdrol in Blackpool - Foto: The Shaun Woods / Flickr

Souvenirs

In Engeland – dus niet op het Europese vasteland – was ook al een Nickland. In de badplaats Blackpool heeft amusementspark Pleasure Beach een ruim twee hectare groot Nickelodeon Land met twaalf kleurrijke attracties. Kinderen en hun ouders kunnen er rondjes draaien in SpongeBob’s Splash Bash en ondertussen elkaar nat spuiten, en ze kunnen er een onstuimig boottochtje maken in Rugrat’s Lost River. De Nickelodeon-landen in Duitsland en Engeland hebben allebei een Nick Shop, met talloze souvenirs van de bij kinderen zeer geliefde televisiehelden.

> Naar de parkplanner van Movie Park Germany

28-8-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, The Shaun Woods
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen