Angela Merkel met de parkeigenaren Jürgen en Roland Mack (rechts)

Angela Merkel geïnteresseerd in Arthur

Angela Merkel met de parkeigenaren Jürgen en Roland Mack (rechts)

Bondskanselier Angela Merkel bracht een bliksembezoek aan Europa-Park.

Ze liet zich informeren over de nieuwe attractie Arthur in het koninkrijk van de Minimoys.

Meer dan twintig miljoen euro investeert het Zuid-Duitse Europa-Park in de nieuwe attractie voor 2014. Op 5 april gaat Arthur in het koninkrijk van de Minimoys open, de grootste darkride van het park, gebaseerd op het Franse filmkarakter Arthur. De nieuwe indoor attractie wordt achtduizend vierkante meter groot. Onder een vijftien meter hoge koepel wordt het sprookjesachtige land van het volkje de Minimoys gebouwd. Bezoekers worden door het immense gebouw gevoerd in hangende achtbaanstoeltjes. De voertuigen kunnen draaien en door de elektrische aandrijving harder en langzamer rijden.

De 15 meter hoge koepel van Arthur in aanbouwSamenwerking

Arthur im Königreich der Minimoys is een samenwerking tussen Europa-Park en de bekende Franse filmregisseur Luc Besson. Het attractiepark ligt in de landendriehoek Duitsland-Frankrijk-Zwitserland en trekt jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers uit Frankrijk, bijna een kwart van het totaal. Angela Merkel benadrukte het belang van de Duits-Franse samenwerking in Europees verband. “Ik waardeer de inspanningen die de familie Mack levert om de vriendschapsband tussen de twee landen te versterken”, zei de bondskanselier tegen de eigenaarfamilie van Europa-Park.

Decor

De kanselier was onder de indruk van de ontwikkeling die Europa-Park heeft doorgemaakt. Het park is met 4,5 miljoen jaarlijkse bezoekers het op één na grootste themapark van Europa. Merkel liet zich informeren over de nieuwe Arthur-attractie, waarvan het complete decor in Nederland wordt vervaardigd, bij P&P Projects in Asten. De Duitse regeringsleider was ook zeer geïnteresseerd in de innovatieve technologie die auto’s naar Europa-Park leidt. Het geavanceerde systeem zorgt ervoor dat in de drukke ochtend twee in plaats van één rijbanen naar het park lopen en in de middag en avond – als de grote bezoekersstroom weer terug in de richting van de snelweg gaat – er weer één rijbaan wordt toegevoegd voor het vertrekkende verkeer.

> Naar de parkplanner van Europa-Park

11-9-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Europa-Park
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen