De Tower of Terror in Tokyo DisneySea - Foto: (c) Parkplanet

Disney in Japan: klassiek en uniek

De Tower of Terror in Tokyo DisneySea - Foto: (c) Parkplanet

Parkplanet heeft twee infopagina’s: over Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea. Het ene Japanse park is een klassieker, het andere is uniek in de wereld.

Aan Parkplanet zijn twee nieuwe parkplanners toegevoegd: Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea. Het zijn het 62e en 63e Parkprofiel op deze site en de eerste twee die informatie geven over themaparken in Japan. Met de twee Japanse Disney-parken is het elftal compleet: Parkplanet heeft nu informatiepagina’s over alle elf themaparken van Disney. Klik hier voor een overzicht.

Splash Mountain en de Mark Twain Riverboat in Tokyo Disneyland - Foto: (c) Parkplanet

Tokyo Disneyland

Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea liggen net buiten Tokio, in de buurgemeente Urayasu. Disneyland is het klassieke park zoals dat ook bestaat in Californië en Florida, en bij Parijs en Hongkong. Het Japanse Disneyland telt zeven themalanden, waaronder World Bazaar – de hoofdstraat, die onder een glazen overkapping ligt – en Westernland, met achtbaan Big Thunder Mountain. In dit park vinden bezoekers alle favorieten, zoals Pirates of the Caribbean, Jungle Cruise, Splash Mountain en The Haunted Mansion. Eén van de populairste attracties van het park is Pooh’s Honey Hunt, waar gasten in trackless rijdende honingpotten de kleurrijke wereld van Winnie the Pooh verkennen. Klik hier voor de parkplanner van Tokyo Disneyland.

Mickey Mouse in Tokyo DisneySea - Foto: (c) Parkplanet

Tokyo DisneySea

Naast Tokyo Disneyland ligt sinds 2001 een tweede themapark, uniek in de wereld: Tokyo DisneySea. Het park – dat de zee als thema heeft – bestaat uit zeven ‘havens’: Mediterranean Harbor, American Waterfront, Lost River Delta, Port Discovery, Mermaid Lagoon, Arabian Coast en Mysterious Island. Slechts enkele attracties van DisneySea – de Tower of Terror, achtbaan Raging Spirits, Turtle Talk en Toy Story Mania – zijn ook terug te vinden in andere Disney-parken. De overige attracties zijn exclusief voor het Japanse park. Dat – plus de prachtige thematisering en de onvoorstelbare gedetailleerdheid – maken van Tokyo DisneySea één van de mooiste, zo niet hét mooiste, themapark ter wereld. Klik hier voor de nieuwe parkplanner van Tokyo DisneySea.

> Naar alle Disney-parken

6-9-2013 © Tekst en foto’s: Adri van Esch
{googleads left}
 

Meest bezochte parkprofielen