Optreden van Jeronimo op de Tina-dag in Duinrell - Beeld: YouTube

Meiden veroorzaken verkeersdrukte

Optreden van Jeronimo op de Tina-dag in Duinrell - Beeld: YouTube

Er worden verkeersmaatregelen genomen om de tienduizenden meiden die in Duinrell in Wassenaar worden verwacht zonder problemen op de Tina-dagen te krijgen. 

Wat de Huishoudbeurs is voor volwassen vrouwen, is de Tina-dag voor meiden tussen zeven en veertien jaar oud. Het weekend van 28 en 29 september overspoelen tienduizenden in roze geklede jongedames attractiepark Duinrell. Ze komen om hun popidolen – Nick & Simon, Ralf Mackenbach, Jeronimo, om er een paar te noemen – te zien optreden, om zich te laten opmaken in de beautyworkshop of zich te laten fotograferen voor de voorplaat van weekblad Tina. Vorig jaar werd de Tina-dag voor het eerst twee keer gehouden – op zaterdag en zondag – om de gigantische opkomst van de meiden te kunnen spreiden. Dit jaar wordt die formule voortgezet, onder de naam Tina-dag XL.

Uitverkocht

De jaarlijkse Tina-dagen zijn zo populair dat alle kaartjes zijn uitverkocht. Wie niet over entreekaarten beschikt, hoeft dit weekend niet af te reizen naar Wassenaar: aan de kassa’s zijn geen kaartjes meer te koop. Het wordt zelfs zo druk dat de politie, de gemeente en Duinrell de handen ineen hebben geslagen en diverse voorzorgsmaatregelen hebben getroffen om een verkeersinfarct te voorkomen. Zo worden op diverse rotondes en kruispunten richting Duinrell verkeersregelaars ingezet en wordt een straat die normaal gesproken verboden is voor bussen opengesteld voor pendelbussen.

De Vogue Truck op de Tina-dag in Duinrell - Beeld: YouTube

{googleads right}Tropisch roze

De Tina-dag is vooral ook een perfecte plek voor bekende merken om de dames-in-de-dop te winnen voor hun producten. Op het Tina-plein kunnen de meiden hun tassen volstoppen met monsters van Hema, Henna Plus, Miss Sporty en Vogue Girl. Voorgaande jaren gingen de jonge bezoekertjes onder meer ook met maandverbandreclame van O.B. en Libresse naar huis, maar nu de leeftijd van de doelgroep wat is verlaagd – van negen naar zeven jaar – laten die merken verstek gaan. Op het Boekenplein kunnen de girls handtekeningen van schrijvers en tekenaars scoren. Naar verwachting zal het Tikibad overspoeld worden door meiden in hun fraaiste roze outfit; het thema van de Tina-dag XL 2013 is namelijk ‘tropisch roze’.

> Naar de parkplanner van Duinrell

28-9-2013 © Tekst: Adri van Esch
Foto’s: Screenshots YouTube

Meest bezochte parkprofielen