Zombies in Movie Park Germany

Halloween, mild of weerzinwekkend

Zombies in Movie Park Germany

Het Halloween-seizoen nadert met rasse schreden. Voor veel parken begint eind van deze maand de drukste periode van het jaar.

Halloween heeft een vaste plek gekregen op de evenementenkalender van veel attractieparken. Het succes is onstuitbaar: de Halloween-activiteiten trekken zoveel bezoekers dat verschillende parken de kaartjes alleen op internet of uitsluitend in de voorverkoop aanbieden. Disneyland Paris bracht Halloween vanuit de Verenigde Staten mee naar Europa. Al snel volgden ook Movie Park Germany en Walibi Holland; in die parken wordt respectievelijk voor het vijftiende en dertiende jaar Halloween gevierd.

Halloween in Walibi HollandAnton Freak

Walibi Holland presenteert dit jaar een scare zone met een knipoog naar wijlen Efteling-ontwerper Anton Pieck; in Anton Freak leven de hoofdrolspelers nu eens niet lang en gelukkig. In zusterpark Walibi Belgium vragen ze zich af of de gruwelijke Marva dit jaar weer terugkeert en in Bobbejaanland is de Nederlandse illusionist Marcel Kalisvaart gecontracteerd voor opvoeringen van zijn onnavolgbare show Prince of Illusions.

Chinees restaurant

In het Duitse Europa-Park is een heel Halloween-dorp gebouwd dat alleen door bezoekers met de allersterkste zenuwen mag worden betreden. De Horror Nights die in het Zwarte Woud gehouden worden behoren tot de engste van Europa. Het Haunted House waar gasten een kijkje kunnen nemen in de keuken en de koelcel van een weerzinwekkend Chinees restaurant werd vorig jaar door een journalist van de LA Times uitgeroepen tot het beste ter wereld.

Halloween kan ook mild: spoken in Main Street U.S.A. in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

The Walking Dead

Nog wat nieuwigheden voor Halloween 2013: Movie Park Germany heeft een nieuw Haunted House gebaseerd op de televisieserie The Walking Dead, in Toverland in Sevenum is een hoofdrol weggelegd voor de Dwervels of Doom en in Disneyland Paris zijn alle spoken uit hun huizen in Main Street, U.S.A. gekomen. In elk attractiepark wordt weer op een andere manier Halloween gevierd, van mild angstaanjagend tot ronduit weerzinwekkend.

9-9-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Movie Park Germany, Disneyland Paris, Walibi Holland

Meest bezochte parkprofielen