Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn - Foto: (c) Parkplanet

Spaans waterpark à la Hellendoorn

Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn - Foto: (c) Parkplanet

Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn is een inspiratiebron voor andere pretparken: Isla Mágica bij het Spaanse Sevilla krijgt een eenzelfde waterglijbanenpark.

Het Spaanse pretpark Isla Mágica is onderdeel van de Franse Looping Group, hetzelfde bedrijf waartoe ook Avonturenpark Hellendoorn behoort. Daar werd dit jaar Aquaventura geopend, een outdoor slidepark met elf verschillende waterglijbanen. Dat waterglijbanenpark krijgt komend seizoen een broertje in het zuiden van Spanje: Isla Mágica opent een vergelijkbare attractie.

Investeren

Isla Mágica – opgezet op het terrein van de Wereldtentoonstelling van 1992 in Sevilla – maakte moeilijke jaren door en werd begin dit jaar opgekocht door de Looping Group. De Franse pretparkketen beloofde bij de overname om vijf miljoen euro te gaan investeren in het kwakkelende park. De eerste resultaten van het upgraden van het attractiepark zullen op 15 juni 2014 te zien zijn: dan opent Isla Mágica een waterglijbanenpark dat gedeeltelijk op het parkeerterrein zal worden aangelegd. Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn vormt de blauwdruk voor de nieuwe aanwinst van Isla Mágica.

Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn - Foto: (c) Parkplanet

Entree

In Hellendoorn betalen bezoekers die het slidepark willen bezoeken een supplement op de entreeprijs. Voor Sevilla is nog niet besloten welke toegangsconstructie zal worden gebruikt. Er zijn drie mogelijkheden: het waterglijbanenpark is inbegrepen bij de entreeprijs, er komt een supplement zoals in het Avonturenpark of er komt een geheel aparte entree voor het slidepark. Het Spaanse waterglijbanenpark zal 4 keer zo groot worden als Aquaventura, dat een oppervlakte heeft van 5000 vierkante meter. Door het warme weer in Zuid-Spanje verwacht de Looping Group dat bezoekers aanmerkelijk langer in het park zullen vertoeven dan in Overijssel. Er komen daarom meer eetgelegenheden en er zal meer ruimte zijn voor strandstoelen, ligbedden en zonneweides.

> Naar de parkplanner van Isla Mágica

19-9-2013 © Tekst en foto’s: Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen