The Hanging 2013 in Knott’s Berry Farm

Pretpark neemt collega op de hak

The Hanging 2013 in Knott’s Berry Farm

Met video • In een satirische voorstelling steekt pretpark Knott’s Berry Farm de draak met collega Disneyland.

Pretpark Knott’s Berry Farm bij Los Angeles toont geen genade voor collega Disneyland in Anaheim. In een show die onderdeel uitmaakt van de Halloween-activiteiten wordt Disneyland ongegeneerd op de hak genomen. De voorstelling The Hanging maakt al sinds 1979 onderdeel uit van het Halloween van Knott’s Berry Farm. Het is inmiddels traditie dat in de controversiële voorstelling bekende Amerikanen of organisaties en landgenoten die in het nieuws zijn ‘opgeknoopt’ worden, vandaar de naam van de show. Dit jaar is de buurman de pineut: Disneyland ligt op nog geen tien kilometer van Knott’s Berry Farm.

Populair

Knott’s Berry Farm was het eerste park in Amerika – en wellicht zelfs ter wereld – waar Halloween een speciaal evenement werd. De eerste Knott’s Scary Farm, zoals Halloween in het park ten zuiden van Los Angeles genoemd werd, vond precies veertig jaar geleden plaats, in het najaar van 1973. Het pretpark pakt jaarlijks flink uit, met een tiental griezelige doolhoven, diverse scare zones, live shows en duizend acteurs die de bezoekers de stuipen op het lijf jagen. The Hanging is nooit een echt enge voorstelling, maar is door de rake typeringen en de spot die gedreven wordt met situaties en personen wel heel populair bij het publiek.

The Hanging 2013 in Knott’s Berry Farm

Persiflage

Dit jaar wordt Disney gepersifleerd. De titel van de voorstelling die afgelopen weekend in première ging is Disney owns everything – The Hanging 2013. In de satirische show wordt Disney neergezet als een bedrijf dat overal zijn tentakels in heeft en mensen aanzet tot ongelimiteerd kopen en consumeren. De spelers steken de draak met Star Wars en de Marvel Comics, die sinds vier jaar eigendom zijn van The Walt Disney Company. De toeschouwers reageren enthousiast op een nep-Mickey met een verrassend ‘echte’ stem en op een huppende witte bureaulamp, het symbool van Disney-animatiestudio Pixar. In Disney owns everything worden snerende teksten gezongen op Disney-klassiekers als Under the Sea (wordt Under Mickey) en I just can’t wait to be King.

{youtube}6T16pJegLmA{/youtube}

> Naar de parkplanner van Knott’s Berry Farm

30-9-2013 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: SoCal Theme Parks 360 / YouTube
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen