Rafting in Walygator - Foto: Moselle Tourisme

Walygator heeft grote ambities

Rafting in Walygator - Foto: Moselle Tourisme

Walygator heeft de weg omhoog weer gevonden. Na een strijd die tot aan de rechter voerde en een overname van het bedrijf door nieuwe eigenaren is het Franse park vol overtuiging aan een nieuwe, ambitieuze toekomst begonnen.

De moeilijke jaren voor Walygator Parc zijn achter de rug. Dat is de stellige overtuiging van Jacqueline Lejeune, de nieuwe directeur van het attractiepark bij Metz. Vorig jaar en ook de eerste helft van dit jaar maakte het Franse pretpark een moeilijke tijd door. De bezoekersaantallen doken in 2012 onder de vierhonderdduizend, terwijl in de begroting rekening was gehouden met meer dan een half miljoen gasten. De bezoekers klaagden over gesloten attracties en restaurants, slecht onderhoud en de troosteloze staat waarin het park verkeerde. Op 6 maart van dit jaar ging Walygator failliet. Vier regionale ondernemers kochten de failliete boedel en gaven het vervallen park een grondige opknapbeurt.

Verfraaiing

In totaal pompten de nieuwe eigenaren 700.000 euro in de verfraaiing van Walygator. Bovendien legden ze 1,2 miljoen euro neer voor de aankoop van attracties die door de vorige eigenaren – de broers Le Douarin, twee kermisexploitanten – waren gehuurd. Met liefst tweeduizend liter verf kregen attracties en restaurants weer een frisse aanblik. De meeste restaurants werden ook voorzien van een nieuwe naam. Naast een nieuw logo kreeg Walygator ook enkele nieuwe attracties: dubbeldeks draaimolen Carrousel Français 1900, een klimparcours en een indoor minigolfbaan.

Tang'Or in Walygator - Foto: Moselle Tourisme

Gerepareerd

Onder het vorige management waren diverse attracties buiten gebruik geraakt, waaronder de kantelende toekantoren Tang’Or en de 55 meter hoge vrijevaltoren Dark Tower. Die attracties werden gerepareerd en weer officieel goedgekeurd voor gebruik. De rails van houten achtbaan Anaconda – sinds de opening van het park in 1989 één van paradepaardjes – is door een gespecialiseerd Amerikaans bedrijf totaal gerenoveerd, waardoor de rit naast spannend ook weer aangenaam is. Om veiligheidsredenen kreeg loopingcoaster The Monster een extra set remmen in de baan.

Tevreden

De herstart van Walygator lijkt nu positief uit te pakken. De eerste weken na de heropening op 1 juni waren nog moeilijk, onder meer vanwege het tegenvallende weer. Maar de laatste twee maanden maakte het park florissante tijden door: het bezoekersaantal lag dertig procent hoger dan vorig jaar. De gasten waren tevreden over het opgeknapte park: “Er is weer oog voor detail, het park is schoon en alle attracties zijn open”, waren de meest gehoorde complimenten. Voor het managementteam reden om na te denken over de toekomst van Walygator. “We willen weer een park worden dat internationaal meetelt, in plaats van puur een regionaal park”, vertelt directeur Lejeune. “We zijn al op de goede weg: het percentage buitenlandse bezoekers steeg van drie naar ruim zestien procent.”

> De geschiedenis van Walygator
> Naar de parkplanner van Walygator

16-9-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Moselle Tourisme
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen