Artist impression van Avatar Land in Disney's Animal Kingdom - Beeld: (c) Disney

Avatar Land krijgt een gezicht

Avatar Land – het nieuwe themagebied in Animal Kingdom in Walt Disney World – heeft een gezicht gekregen.

Eindelijk zijn er schetsen openbaar gemaakt van het langverwachte land gebaseerd op de populaire Avatar-film van James Cameron.

Een darkride door een jungle vol fluorescerende planten in Avatar Land in Disney's Animal Kingdom - Beeld: (c) Disney

Half miljard dollar

Nadat de Walt Disney Company in september 2011 een contract tekende met regisseur James Cameron voor Avatar-attracties in de themaparken werd er niet meer bekend dan dat er een Avatar Land zou komen in Animal Kingdom in Florida, dat de ontwikkeling en de bouw jaren in beslag zouden nemen en dat het nieuwe themagebied een half miljard dollar zou gaan kosten. Daarna bleef het zo lang stil dat fans begonnen te vrezen dat er nooit een Avatar Land zou komen. De aankondiging in juli van de verhuizing van de musicalvoorstelling Festival of the Lion King – van Camp Minnie-Mickey naar themagebied Africa – werd daarom met groot gejuich onthaald. Camp Minnie-Mickey was immers het stuk grond waar het nieuwe Avatar Land zou moeten komen. Eindelijk waren er tekenen dat er schot in de zaak kwam.

James Cameron, Tom Staggs en Joe Rohde (v.l.n.r.) bij de maquette van Avatar Land - Foto: © Disney

Maquette

Sinds deze week is het officieel: Animal Kingdom in Walt Disney World krijgt in 2017 een Avatar Land. De eerste schetsen hoe dat themagebied er uit zou kunnen komen zien, werden in nota bene Japan gepresenteerd aan het publiek. Regisseur James Cameron, Disney-directeur Tom Staggs en imagineer Joe Rohde (foto boven) toonden een model van het nieuwe land, dat bezoekers het gevoel moet geven dat ze rondlopen op de fictieve maan Pandora. Eyecatchers worden in ieder geval de Thundering Rocks, de zwevende bergen van Pandora.

Een vlucht op een Banshee in Avatar Land in Disney's Animal Kingdom - Beeld: (c) Disney

Fluorescerende planten

In het nieuwe Avatar Land komen twee darkrides en een walk-through attractie. In een vluchtsimulator zweven bezoekers door het luchtruim op een Banshee, de vliegende wezens op Pandora. Een boottocht voert de gasten langs oplichtende, fluorescerende planten en in de derde aangekondigde attractie kan men door een nachtelijke jungle op Pandora wandelen. De Tree of Life die midden in Animal Kingdom staat wordt het middelpunt van een nachtelijk spektakel, waarbij de ruim veertig meter hoge boom door projecties en lichteffecten verandert in de Mother Tree van Avatar.

Nieuw avondentertainment in Animal Kingdom - Beeld: (c) Disney

Avondshow

De opening van Avatar Land staat gepland voor 2017. Maar Animal Kingdom bij Orlando hoeft geen vier jaar te wachten op toevoegingen en veranderingen. Volgend jaar gaat het nieuwe theater voor Festival of the Lion King open. Het park krijgt ook een nieuwe avondshow op de Discovery River, met live muziek, zwevende lantaarns, watergordijnen en dansende dieren. Gasten kunnen zich ’s avonds op Discovery Island – het centrale eiland in het park – vermaken met optredens en ze kunnen na zonsondergang een rit maken in Kilimanjaro Safaris, een primeur voor Animal Kingdom.

13-10-2013 © Tekst: Adri van Esch – Artist impressions en foto: Disney

Meest bezochte parkprofielen