waterpark foto sxc 13

Bouwstart waterpark komt in zicht

waterpark foto sxc 13

Het Duitse Europa-Park gaat uitbreiden met een waterpark.

Volgend jaar wordt onthuld wanneer de bouwstart van het tweede park zal zijn.

In het seizoen 2014 maakt Europa-Park bekend wanneer de eerste schop de grond in gaat voor het nieuwe waterpark dat bij het attractiepark aangelegd gaat worden. Dat liet parkeigenaar Roland Mack weten bij het in zicht komen van de finish van het zomerseizoen. Het waterpark komt tussen het bestaande attractiepark en snelweg A5 in te liggen. Het park zal veertig hectare groot worden.

Arthur in het koninkrijk van de Minimoys - Visual: Europa-Park

{googleads right}Grootste uitbreiding

Het nieuw te bouwen waterpark zal de investering voor komend seizoen nog overtreffen. Voor 2014 wordt in het Zuid-Duitse park gebouwd aan Arthur in het koninkrijk van de Minimoys, de grootste darkride van het park, gebaseerd op het Franse filmkarakter Arthur. De nieuwe indoor attractie – waar bezoekers in een hangende achtbaan doorheen reizen – kost twintig miljoen euro. Voor het nieuwe waterpark is een nog groter budget beschikbaar; het wordt volgens Roland Mack de grootste uitbreiding en de hoogste investering in de geschiedenis van het park. De plannen voor het nieuwe gedeelte liggen op dit moment ter goedkeuring bij de autoriteiten.  

Record

Het waterpark zal naar verluidt attracties krijgen die uniek zijn voor Europa. Verschillende onderdelen van het park worden overdekt, zodat bezoekers ook bij minder mooi weer een bezoekje aan het tweede park kunnen brengen. Europa-Park verwacht dat het waterpark tussen 500.000 en 800.000 gasten per jaar zal mogen verwelkomen. Het attractiepark zelf blijft jaar na jaar maar meer bezoekers trekken. Roland Mack sprak vandaag de verwachting uit dat het record van 4,5 miljoen bezoekers van vorig jaar weer gebroken zal worden. Het park is nog tot en met 3 november open. Van 23 november tot en met 6 januari is de winteropenstelling van Europa-Park. 

> Naar de parkplanner van Europa-Park

28-10-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Makuahine Pa’i Ki’i, sxc, Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen