Medewerkers van Ocean Kingdom krijgen uitleg bij achtbaan Blue Fire van Europa-Park

Duitsers geven Chinezen les

Medewerkers van Ocean Kingdom krijgen uitleg bij achtbaan Blue Fire van Europa-Park

Medewerkers van het binnenkort te openen Chinese themapark Ocean Kingdom kregen praktijklessen in het Duitse Europa-Park. 

Naast het bekende gokeiland Macau en op een uurtje varen met de ferry vanuit Hongkong ligt het Chinese eiland Hengqin. Daar gaat binnenkort een compleet nieuw themapark open: Ocean Kingdom. De bouw van het park is in de afrondende fase beland. Bezoekers kunnen binnen afzienbare tijd genieten van een park met acht themagebieden. In elke themazone worden shows afgewisseld met thrill rides. De Chinezen hebben voor de attracties bekende Europese bedrijven ingeschakeld. Zo levert het Duitse Mack Rides twee waterachtbanen, een achtbaan en een darkride. De Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard is leverancier van Flying Over the Rainforest, een wing coaster met papegaaien als thema.

Artist impression van een watercoaster van Mack Rides in Ocean Kingdom

Shows

Ocean Kingdom krijgt diverse openluchtarena’s waar walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen shows verzorgen. Diverse aquaria herbergen haaien, roggen en zeldzame dolfijnen. Bij het nieuwe themapark komt het Chimelong Dolphin Bay Hotel, met 1888 kamers meteen het grootste hotel van China. In het nieuwe complex steekt het Chinese bedrijf Chimelong 1,5 miljard euro. Ocean Kingdom is nog maar het begin van de ontwikkelingen op Hengqin; uiteindelijk moet het eiland het Orlando van het oosten worden, met zes themaparken, twaalf hotels, shopping malls, jachthavens, golfbanen en sportfaciliteiten. Op termijn worden er op Hengqin Island twintig miljoen bezoekers verwacht.

Een medewerker van Europa-Park vertelt een collega van Ocean Kingdom alles over veiligheid

{googleads right}Trainingsschool

Dertien werknemers van Ocean Kingdom deden vier dagen lang ervaring op in Duitsland. Europa-Park vormde een trainingsschool voor de Chinezen, die er zowel theoretische als praktische lessen volgden. Het trainingsprogramma werd door de Duitsers en de Chinezen gezamenlijk ontwikkeld. “Als wij onze jarenlange ervaring kunnen delen, doen we dat graag”, zei Europa-Park-eigenaar Roland Mack. Directeur Paul Yuen van Ocean Kingdom was blij met de on-the-job training. “De uitwisseling van ideeën en ervaringen was erg interessant. De hoge eisen die Europa-Park onder meer aan veiligheid stelt zijn indrukwekkend. Alles wat we hier geleerd hebben nemen we mee terug naar onze collega’s in China.”

> Naar de parkplanner van Europa-Park

17-10-2013 © Tekst: Adri van Esch- Foto’s: Europa-Park, Ocean Kingdom

Meest bezochte parkprofielen