HekseSkolen in Djurs Sommerland

Nieuw exportproduct: spookhuizen

Halloween-spookhuizen is een succesvol exportproduct van Nederland: Jora Entertainment bouwde er drie in Duitsland en een in Denemarken.

Bloembollen, kazen, groenten… Aan het rijtje bekende vaderlandse exportproducten kan nu ook Halloween worden toegevoegd. Het Nederlandse bedrijf Jora Entertainment heeft weer voor een buitenlands park een Haunted House gemaakt. Vorig jaar leverde het bedrijf uit Almere drie spookhuizen aan het Zuid-Duitse Europa-Park, deze Halloween werd een griezelpand ontworpen en geproduceerd voor het Deense Djurs Sommerland.

Magische bril

In het interactieve spookhuis HekseSkolen in Djurs Sommerland worden bezoekers meegenomen op een spannende reis door een behekste oude school, waar levensechte heksen iedereen in verschillende kamers de wereld van magie laten beleven. Door een magische bril op te zetten blijkt niets wat het lijkt en beleeft de hele familie spannende en verrassende momenten. Het is de eerste keer dat er in het park in Denemarken een interactief Haunted House te bewonderen is.

Primeur

Voor Djurs Sommerland is dit Haunted House een primeur, maar ook voor Jora Entertainment. “Het is voor het eerst dat wij werken voor dit Deense pretpark”, vertelt directeur Marjolein van de Stolpe. “Dat wij als Nederlands bedrijf worden ingeschakeld door één van de grootste parken van Denemarken, geeft een enorme kick. Hiermee blijkt dan echt dat Europese parken onze specialiteit – gethematiseerde Haunted Houses ontwikkelen – waarderen.” Djurs Sommerland trok dit jaar 25 procent meer bezoekers tijdens Halloween dan in 2012.

De bezorgers van afhaalchinees Take Away in Europa-Park

Succesvol

De drie spookhuizen die Jora Entertainment vorig jaar voor Europa-Park in het Duitse Zwarte Woud ontwikkelde zijn ook heel succesvol. Het Haunted House Take Away – waarin bezoekers zich achter de schermen van een Chinees restaurant begeven – werd vorig jaar door een journalist van de LA Times tot beste ter wereld uitgeroepen. Ook het spookhuis The Villa in Europa-Park is volledig van Nederlandse bodem. In The Crypt zijn de techniek en basisdecoratie door Jora Entertainment verzorgd.

31-10-2013 © Tekstbewerking: Adri van Esch – Foto’s: Jora Entertainment, Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen