De achtbaan van Kernie's Familiepark

Kernie’s Familiepark in Kalkar

De achtbaan van Kernie's Familiepark

Lees alles over Kernie’s Familiepark in het Duitse Kalkar, vlak over de Nederlands-Duitse grens.

Parkplanet breidt het informatieaanbod steeds uit met nieuwe parkplanners. De nieuwste parkpagina is van Kernie’s Familiepark, onderdeel van Wunderland Kalkar. Het park is gehuisvest op een bijzondere locatie: in een nooit gebruikte kerncentrale pal aan de Rijn, net over de grens bij Nijmegen. Aan de bouw van de omstreden energiecentrale hebben alle Nederlanders meebetaald: vanaf 1973 kwam er een heffing van drie procent over de elektriciteitsrekening – de zogenaamde Kalkarheffing – om het complex te betalen. Door het uit de hand lopen van de bouwkosten en de constante protesten tegen kernenergie in het algemeen en de centrale in Kalkar in het bijzonder, werd het project in 1991 definitief stilgelegd.

{googleads right}Leegstaande centrale

Vier jaar later kocht ondernemer Hennie van der Most uit Slagharen de leegstaande centrale. Alle gebouwen kregen een nieuwe functie: de kantoren werden hotels en restaurants, in de koeltoren werden klimwanden en een zweefmolen geïnstalleerd. Het pretpark dat Van der Most op het terrein rondom de Kalkarcentrale liet aanleggen is vooral geschikt voor kinderen tot twaalf jaar. Het onderscheidt zich door de all in-formule: bij de entreeprijs is onbeperkt friet, ijs, frisdrank, koffie en thee inbegrepen.

> Naar de parkplanner van Kernie’s Familiepark
> Hennie van der Most: redder van hopeloze objecten

23-10-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto: Wunderland Kalkar

Meest bezochte parkprofielen