Ghost, het nieuwe spookhuis in Legoland Billund

Spookhuis in een nieuw jasje

Ghost, het nieuwe spookhuis in Legoland Billund

Met video • Legoland in het Deense Billund krijgt een spookhuis van de nieuwe generatie.

Ghost, The Haunted House combineert de klassieke elementen van het bekende loopspookhuis met interactieve displays en een finale in een vrijevaltoren.

Ghost, The Haunted House – de nieuwe attractie voor 2014 in Legoland Billund – is een achthonderd vierkante meter groot spookhuis aan de rand van Legoredo Town, het wildweststadje van het park. Het verhaal gaat dat goudzoeker Pete steenrijk werd en een villa liet bouwen niet ver van de goudmijn. Het herenhuis is inmiddels echter vervallen en wordt bewoond door een geschifte professor die zegt een zweefmachine uitgevonden te hebben.

Gedesoriënteerd

In de gangen van het spookhuis worden bezoekers geconfronteerd met meer dan 140 enge bewoners van de villa: spoken, weerwolven, vleermuizen en monsters. Ze huizen in negen scènes, gebouwd van 238.135 Lego-steentjes. In totaal zullen negen Lego-bouwers 4400 uur aan alle personages en scènes werken. Verderop belanden de gasten in een spiegeldoolhof van vijftig vierkante meter. Licht-, lucht- en geluidseffecten dragen er aan bij dat de bezoeker van de villa volledig gedesoriënteerd raakt.

Kelder

De tocht door het herenhuis eindigt in de kelder, waar de professor bezig is met een nieuwe machine die mensen laat zweven. De bezoekers nemen plaats in één van de twee vrijevaltorens, die hen hortend en stotend naar acht meter hoogte brengt. Daar volgt een vrije val naar beneden, gadegeslagen door de professor tussen zijn eerdere uitvindingen.

Acteur Rasmus Bjerg bij een model van het nieuwe spookhuis in Legoland Billund

Acteur

Het nieuwe spookhuis in het Deense Legoland wordt vijftien meter hoog en gaat drie verdiepingen tellen. De nieuwe aanwinst zal ruim tien miljoen euro kosten. De villa werd gepresenteerd door de Deense acteur Rasmus Bjerg, die in onderstaand filmpje uitlegt wat bezoekers allemaal kunnen verwachten in Ghost, The Haunted House. Hij doet dat aan de hand van een model van het nieuwe spookhuis, in 230 uur gebouwd met ongeveer 12.500 Lego-steentjes.

{youtube}BHjFbLYQHz4{/youtube}

30-10-2013 © Tekst: Adri van Esch
Foto’s en video: Legoland Billund
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen