In de Bibbidi Bobbidi Boutique in Disneyland omgetoverd worden tot Sneeuwwitje - Foto: (c) Disney

Bibbidi Bobbidi Boutique in Harrods

In de Bibbidi Bobbidi Boutique in Disneyland omgetoverd worden tot Sneeuwwitje - Foto: (c) Disney

Het Londense warenhuis Harrods heeft de vierde verdieping getransformeerd tot een Disney-dependance.

Vanaf maandag zijn er niet alleen Bibbidi Bobbidi Boutiques in de Amerikaanse Disney-parken, maar is er ook een vestiging in Harrods in Londen. Het luxe warenhuis en Disney sloegen vorig jaar al de handen ineen. Precies een jaar geleden opende Disney Café by Harrods, een familierestaurant met honderd zitplaatsen. Kort daarvoor waren ook de deuren van een Disney pop-up store opengegaan. Zowel de tijdelijke winkel als het Disney Café is betrokken bij de nieuwe plannen van Harrods. Het warenhuis krijgt een permanente Disney Store en het restaurant wordt volledig vernieuwd. De Bibbidi Bobbidi Boutique vormt het hart van de nieuwe Disney-afdeling van het warenhuis. 

Prinses

Er zijn al Bibbidi Bobbidi Boutiques in Walt Disney World in Florida en Disneyland in Californië. In Walt Disney World is een Boutique gevestigd in het kasteel van Cinderella, midden in het Magic Kingdom. Een tweede vestiging van de schoonheidssalon voor kinderen bevindt zich in Downtown Disney. Disneyland in Anaheim heeft een boetiek op het binnenpleintje van het kasteel van Doornroosje. In de Bibbidi Bobbidi Boutique kunnen meisjes tot en met twaalf jaar zich laten omtoveren tot de prinses van hun keuze. Hun haren worden gedaan, ze krijgen make-up op, hun nagels worden gelakt en ze krijgen het bijpassende prinsessenjurkje aan.

In de Bibbidi Bobbidi Boutique in Disneyland krijgt een jonge klant 'ridderharen' - Foto: (c) Disney

{googleads right}Sprookjeskasteel

Ook jongens kunnen in de Bibbidi Bobbidi Boutique een gedaantewisseling ondergaan. Zij worden aangekleed als ridder, met een gewaagd kapsel, een zwaard en een schild. Voor behandelingen in de succesvolle salons – die in prijs variëren van 55 tot 190 dollar – kunnen vooraf reserveringen worden gemaakt. De Bibbidi Bobbidi Boutique in Harrods is ontworpen door Walt Disney Imagineering en heeft het interieur van een sprookjeskasteel gekregen.

22-11-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen