De opengereten rots van de Bermuda Triangle in Movie Park Germany

Movie Park teast op Twitter

De opengereten rots van de Bermuda Triangle in Movie Park Germany

Met een fototeaser weet directeur Wouter Dekkers van Movie Park Germany de aandacht op de nieuwe attractie voor 2014 te richten.

Er gaat iets gebeuren met Bermuda Triangle – Alien Encounter, maar wat is nog de vraag.

Met een korte Twitter-discussie met parkdirecteur Wouter Dekkers prikkelt Movie Park Germany de nieuwsgierigheid over de attractie voor De teaser op Twitter2014. Al tijden houdt Dekkers vol dat het Duitse filmpark volgend jaar met een blikvanger komt die een ‘significante investering’ vergt. Op Twitter wakkert de parkmanager de belangstelling aan met een foto.

Bermuda Triangle

In de vooropgezette Tweet-wisseling wordt aan Wouter Dekkers gevraagd wat voor nieuwe attractie Movie Park volgend jaar gaat krijgen. De directeur wimpelt de vraag eerst af met ‘Het is winterpauze. Ik heb genoeg te doen’, maar nadat de vraagsteller oppert dat de fans graag informatie willen, gaat Dekkers overstag en zet hij een geheimzinnige foto op zijn Twitter-account. Daarop is de bergformatie van de Bermuda Triangle – Alien Encounter te zien, een darkride die al vanaf het begin in het park staat.

Rotspartij

Wat Dekkers met zijn teaser bedoelt, blijft gissen. Wordt de inmiddels verouderde Bermuda Triangle – Alien Encounter afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe attractie? Of worden het innerlijk en uiterlijk van de wildwatervaart aangepakt? (Inmiddels is via Twitter duidelijk geworden dat de attractie niet tegen de vlakte gaat.) De opengereten rotspartij doet in ieder geval vermoeden dat er inderdaad een ‘significante investering’ op komst is. Voor 2014 staat ook de upgrade van Ice Age Adventure op de planning. De make over van de darkride rond de vier Ice Age-animatiefilms stond al voor 2013 op de rol, maar de facelift werd een jaar uitgesteld.
Bermuda Triangle – Alien Encounter in Movie Park Germany

Achtbaan

In eerste instantie waren er plannen om komend seizoen met een nieuwe, 45 meter hoge achtbaan te komen. Movie Park Germany vroeg daarvoor een wijziging in het bestemmingsplan aan bij de gemeente Bottrop. Maar de investeringsstrategie van de Spaanse parkeigenaar Parques Reunidos veranderde en de plannen voor de tien miljoen euro kostende rollercoaster gingen de kast in. “Dat we de achtbaan moesten laten varen, betekent niet dat er geen nieuwe attractie komt in 2014”, zei directeur Wouter Dekkers vorig jaar tegen Parkplanet. “We zullen een significante investering doen: er komt een attractie waar we ons genoeg op zullen kunnen verheugen, een echte eyecatcher.”

> Naar de parkplanner van Movie Park Germany

7-11-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Movie Park Germany, Twitter
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen