IJsmeester Henk Kroes en Roodkapje keuren het ijs in de Efteling

Winter Efteling: ‘It giet oan’

IJsmeester Henk Kroes en Roodkapje keuren het ijs in de Efteling

Met de bekende woorden ‘It giet oan’ gaf voormalig Elfstedentocht-voorzitter Henk Kroes het startsein voor de Winter Efteling. 

Vandaag werd de Winter Efteling voor het publiek geopend. Eén van de extra attracties die de winterse openstelling van het Kaatsheuvelse park traditiegetrouw biedt is de schaatsbaan. Die ziet er dit jaar anders uit dan tijdens vorige edities van de Winter Efteling. De overdekte ijsbaan is nog steeds gevestigd in een enorme tent langs de laan die loopt van het Marerijk naar het Reizenzijk, maar voor het eerst heeft in die tent ook het Kinder Winter Wonderland – voorheen gevestigd naast de Python – een plekje gekregen. Daar kunnen kinderen in een grote luchtband van een vijf meter hoge helling glijden, winterse spelletjes spelen en springen in een gigantisch ijskasteel.

In de Winter Efteling kan voortaan ook buiten geschaatst worden

{googleads right}Buitenschaatsbaan

Vanwege de huisvesting van het Kinder Winter Wonderland werd de ijsbaan opgeschoven en een slag gedraaid. Gevolg is dat een deel van de schaatsbaan nu buiten de tent ligt. Voor het eerst kunnen schaatsers van binnen naar buiten glijden: via een doorgang komt men op een 384 vierkante meter grote buitenschaatsbaan.

Gekeurd

De schaatsbaan werd vandaag officieel gekeurd door Henk Kroes, voormalig voorzitter van de Vereniging De Friesche Elf Steden. In het bijzijn van Roodkapje boorde Kroes vakkundig een gat in het ijs van de buitenbaan om de dikte te kunnen meten. Zijn peilstok gaf acht centimeter aan, voldoende dik om het ijs veilig te verklaren. Dat deed Kroes met de legendarische woorden ‘It giet oan!’ Na goedkeuring van de doorgewinterde ijsdeskundige namen enthousiaste kinderen onmiddellijk bezit van de ijsvlakte.

> Meer informatie over de Efteling

18-11-2013 © Tekstbewerking: Adri van Esch – Foto’s: Efteling, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen