Holle Bolle Gijs is klaar voor de Winter Efteling - Foto: (c) Adri van Esch

Efteling maakt zich op voor de winter

Holle Bolle Gijs is klaar voor de Winter Efteling - Foto: (c) Adri van Esch

Sneeuw aanbrengen, ijs opvriezen, lichtjes ophangen, dennenbomen plaatsen, overal in de Efteling wordt gewerkt aan de komende Winter Efteling.

Maandag start in Kaatsheuvel de Winter Efteling. Tot en met 2 februari kunnen bezoekers van het Brabantse park zich tegoed doen aan winterse gerechten, zich warmen aan knisperende kampvuren, genieten van duizenden lichtjes en speciale winterattracties beleven. In het park wordt momenteel volop gewerkt aan de winterbelevenis die dit jaar voor de veertiende keer wordt gehouden. Holle Bolle Gijs kreeg al een dikke sjaal om, op diverse plekken verrezen gigantische met sneeuw bespoten kerstbomen en de Beierse markt bij de Bobbaan is gereed voor opening.

De Winter Efteling krijgt voor het eerst een buitenschaatsbaan - Foto: (c) Adri van Esch

Buitenschaatsbaan

Op de Speelweide staat traditiegetrouw het IJspaleis waar bezoekers kunnen schaatsen en in de après ski-hut een warme chocolademelk kunnen drinken of een kom erwtensoep kunnen nuttigen. Voor het eerst kunnen schaatsers ook van binnen naar buiten schaatsen: via een doorgang komt men op een 384 vierkante meter grote buitenschaatsbaan. Aan die baan, die langs de laan ligt waarop bezoekers van het Marerijk naar het Reizenrijk wandelen, werd deze week nog volop gewerkt. De Winter Efteling biedt gasten ook een sneeuwglijbaan, langlaufbaan ’t Hijgend Hert en video-illusies op Villa Volta, Spookslot en De Vliegende Hollander. Die waterattractie is overigens gesloten tijdens de Winter Efteling.

De Piraña in de Efteling wordt gerenoveerd - Foto: (c) Adri van Esch

{googleads right}Renovatie

Ook de andere waterattractie van de Efteling – de Piraña – is buiten gebruik. De Efteling benut de winterperiode om die uit 1983 stammende wildwaterbaan grondig te renoveren. Het park heeft het hele gebied rondom de Piraña afgeschermd met bouwhekken. Op het afgezette terrein zijn werklieden met bouwmachines bezig de attractie een grondige facelift te geven. Ook Droomvlucht krijgt een opknapbeurt: de meest populaire attractie van de Efteling is van binnen grotendeels gestript en opnieuw opgebouwd. Het resultaat is vanaf 25 november te bekijken. De Piraña opent op 30 april pas weer voor het publiek.

> Naar de parkplanner van de Efteling

13-11-2013 © Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen