Galaxyland in de West Edmonton Mall, Canada - Foto: Edmonton Economic Development Corporation, Flickr cc

Slagharen krijgt indoor pretpark

Galaxyland in de West Edmonton Mall, Canada - Foto: Edmonton Economic Development Corporation, Flickr cc

Attractiepark Slagharen krijgt een nieuw indoor pretpark. De speelhal moet het Overijsselse park ook bij minder mooi weer aantrekkelijk maken voor bezoekers. 

Als het regent verliest Attractiepark Slagharen bezoekers aan twee overdekte attractieparken die zich op minder dan veertig minuten van het Overijsselse pretpark bevinden. Bezoekers laten dan Slagharen links liggen en rijden naar het slechts twintig kilometer verderop gelegen Plopsa Indoor in Coevorden of naar het vijftig kilometer noordelijker gelegen Speelstad Oranje. Beide dagattracties bieden overdekt plezier; het zijn indoor pretparken waar ook bij slecht weer duizenden kinderen tegelijk kunnen spelen.

Speelhal Forest Lake in de Verenigde Staten - Foto: Phil Hart, Flickr cc

Kwetsbaar

Directeur Angelique Klar van Attractiepark Slagharen ziet de trek naar Coevorden of het dorpje Oranje met lede ogen aan. Zij vindt haar pretpark nog te kwetsbaar op regenachtige dagen, vertelde ze bij de opening van Winter Slagharen aan RTV Oost. Slagharen heeft wel overdekte accommodaties – zoals 4D-bioscoop El Teatro, het Dancing Waters Theater, automatenhal Lucky Nugget en de theaterzalen Western Village Theater, Music Hall en het American Circus – maar een indoor speelpark ontbreekt nog. Klar wil daar verandering in brengen.

Mayaland, de indoor speelhal van Plopsaland De Panne - Foto: Plopsa

{googleads right}Indoor

Het nieuwe overdekte pretpark moet bij de start van seizoen 2015 klaar zijn. Dan moet Attractiepark Slagharen bij alle weertypen aantrekkelijk zijn voor de bezoekers. Hoe het indoor amusementsgedeelte er uit gaat zien is nog niet bekend, evenmin als de grootte. Plopsa Indoor Coevorden heeft een binnenoppervlakte van ongeveer tienduizend vierkante meter. Twee jaar geleden nam Plopsaland De Panne dezelfde stap als Slagharen nu gaat nemen: het park aan de Vlaamse kust opende Mayaland, een indoor speelhal gethematiseerd rond het figuurtje Maya de Bij. Mayaland is 4.500 vierkante meter groot en herbergt tien attracties, twee themarestaurants en een winkel.

> Naar de parkplanner van Attractiepark Slagharen

2-12-2013 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Edmonton Economic Development Corporation, Phil Hart, Plopsaland De Panne

Meest bezochte parkprofielen