Het eerste gebouw van Shanghai Disneyland is gereed - Foto: (c) Disney

Eerste ruwbouw Shanghai Disneyland klaar

Het eerste gebouw van Shanghai Disneyland is klaar. Het gereedkomen van de ruwbouw van een restaurant in Disney Town werd feestelijke gevierd.

Vlak voor kerst werd het hoogste punt bereikt van het eerste gebouw van het nieuwe Shanghai Disneyland. Er werd beton gegoten in de laatste dakconstructie, waardoor de ruwbouw gereed was en het glas kon worden geheven. Het eerste gebouw zal winkels en eetgelegenheden herbergen. Het staat in het entertainmentgebied van het nieuwe Chinese Disneyland.

Uitgaan in Disney Town

Entertainmentzone Disney Town van Shanghai Disneyland komt – anders dan bij alle andere Disneylanden – direct tegen het themapark aan te liggen. Bezoekers die aan het eind van de dag het themapark verlaten zullen dat doen via het uitgaansgebied. Daar ligt de uitgang van het park. Het entertainmentdistrict wordt 4,5 hectare groot en gasten kunnen er genieten van traditioneel Chinese gerechten. Daarnaast komen er restaurants met menu’s uit andere internationaal bekende keukens, er komen winkels en er worden optredens verzorgd.

Het Enchanted Storybook Castle in Shanghai Disneyland - Illustratie: (c) Disney

Het grootste kasteel

Het eerste gebouw dat op het terrein bij Shanghai verrezen is biedt de gasten uitzicht over het nabijgelegen meer en op het Enchanted Storybook Castle, het grootste kasteel ooit in een Disney-park gebouwd. Het kasteel komt niet aan het einde van Main Street te liggen, zoals in de andere Disneyland-parken, maar in een vier hectare grote fantasietuin. In de groene oase zullen ook de molens Dumbo the Flying Elephant en Fantasia Carousel een plaatsje krijgen.

Tuin en kasteel van Shanghai Disneyland - Beeld: (c) Disney

The Garden of the Twelve Friends

Onderdeel van de grote entreetuin wordt The Garden of the Twelve Friends. In deze tuin komen 12 muurmozaïeken. Op elk mozaïek staan Disney-karakters die aansluiten bij één van de 12 Chinese sterrenbeelden (rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken). Het is één van de voorbeelden hoe Disney in Shanghai een park bouwt dat de Chinese cultuur omarmt. Sponsor van The Garden of the Twelve Friends is de ICBC Bank. Het is het eerste bedrijf dat een sponsorcontract heeft getekend met Shanghai Disneyland. Het park en de twee eigen hotels moeten in december 2015 open gaan.

Naar een overzicht van alle Disney-parken

28-12-2013 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Shanghai Disneyland

Meest bezochte parkprofielen