Winter in Europa-Park

Europa-Park mikt op 5 miljoen

Winter in Europa-Park

Voor Europa-Park komt de mijlpaal van 5 miljoen bezoekers in zicht. Het Duitse attractiepark moet dan tijdens de winteropenstelling wel een half miljoen bezoekers trekken.

Europa-Park hoopt het komende winterseizoen een half miljoen bezoekers naar het Zuid-Duitse Rust te lokken. Als dat lukt, dan heeft het attractiepark voor het eerst in de geschiedenis 5 miljoen bezoekers binnen de poorten gehad. Afgelopen zomerseizoen werd afgesloten met 4,5 miljoen bezoekers, het hoogste aantal ooit. Dat recordcijfer biedt nu zicht op een nieuwe mijlpaal: 5 miljoen gasten in één jaar.

Winter in Europa-Park, met onder meer een typisch Duitse Weihnachtsmarkt

Slechte seizoensstart

In 2012 trok Europa-Park 4,6 miljoen bezoekers. De seizoensstart van 2013 was een slechte: door het tegenvallende weer in het voorjaar liep het park 150.000 bezoekers achter op dezelfde periode een jaar eerder. Maar de zomer maakte alles goed. In de maand augustus trok het attractiepark in het Zwarte Woud het hoogste aantal bezoekers ooit. Aan het eind van het zomerseizoen stond de teller op 4,5 miljoen.

Tweede plek op de ranglijst

De winteropenstelling van Europa-Park duurt tot 6 januari. Als het lukt om tot die datum 500.000 bezoekers te krijgen, passeert het park de magische grens van 5 miljoen. Dan wordt Europa-Park een directe concurrent van de Walt Disney Studios, die met 4,8 miljoen bezoekers in 2012 de tweede plaats bezet op de ranglijst van meest bezochte parken in Europa. Onbedreigd bovenaan de lijst staat Disneyland Paris met vorig jaar 11,2 miljoen gasten.

Europa-Park heeft een tentoonstelling over The Beatles - Foto: Wikicommons

The Beatles

Europa-Park biedt tijdens de winteropenstelling niet alleen de gebruikelijke extra attracties als een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan en een kinderwonderland, maar ook een exclusieve tentoonstelling over The Beatles. In het stationsgebouw van achtbaan Silver Star worden onder andere originele kledingstukken van de leden van de legendarische band tentoongesteld.

> Naar de parkplanner van Europa-Park

6-12-2013 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Europa-Park, Wikicommons

Meest bezochte parkprofielen