Kinémax in Futuroscope krijgt een nieuwe invulling - Foto: M. Vimenet - Architect: D. Laming

Futuroscope investeert 46 miljoen

Kinémax in Futuroscope krijgt een nieuwe invulling - Foto: M. Vimenet - Architect: D. Laming

Vijf paviljoens in het Franse Futuroscope krijgen de komende vier jaar een nieuwe invulling. De interieurs van Image Studio, Kinémax, Solido, Imax 3D en Tapis Magique gaan volledig op de schop. In totaal wordt er 46 miljoen euro in het park bij Poitiers geïnvesteerd.

Film- en technologiepark Futuroscope krijgt nieuwe attracties ter waarde van 46 miljoen euro. Dat heeft eigenaar Compagnie des Alpes bekendgemaakt. De investering wordt uitgesmeerd over vier jaar. De nieuwe attracties worden ondergebracht in bestaande panden. In Futuroscope staan gebouwen die door befaamde architecten zijn ontworpen. Het park vervangt vaker de films of belevenissen in de imposante complexen.

Een sensationele belevenis

In het vierjarenplan staan Image Studio, Kinémax, Solido, Imax 3D en Tapis Magique op de nominatie een nieuwe invulling te krijgen. Volgens directeur Dominique Hummel wordt met name de nieuwe attractie in Tapis Magique een grote, sensationele belevenis.

Lapins Crétins in Futuroscope - Foto: JL Audy - Ubisoft Entertainment

{googleads right}Gekke konijnen

Vorige week opende Futuroscope een nieuwe attractie met de Raving Rabbids, in Frankrijk bekend als Lapins Crétins. Ook deze nieuwe aanwinst werd ondergebracht in een bestaand gebouw. Het Nederlandse Jora Vision zorgde voor het ontwerp, de engineering en de bouw van de nieuwe attractie. In La Machine à Voyager dans le Temps spelen karakters uit de populaire videogame Raving Rabbids de hoofdrol. Bezoekers verkennen op bewegende platforms en met 3D-brillen op de wereld van de gekke konijnen.

Derde jaar op rij winst

Ondanks een slechte start van 2013 had Futuroscope een goed jaar. “Ook dit jaar hebben we winst gemaakt”, zegt Dominique Hummel. “Voor het derde jaar op rij. Onze financiële basis is gezond. Ook voor de realisering van Lapins Crétins hoefden we niet aan te kloppen bij de banken. We konden de 6 miljoen euro uit eigen zak betalen.” De omzet van Futuroscope in 2013 was 75 miljoen euro. Het themapark is na Disneyland en de Walt Disney Studios het meest bezochte van Frankrijk.

> Naar Raving Rabbids in Futuroscope
> Naar de parkplanner van Futuroscope

31-12-2013 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Futuroscope

Meest bezochte parkprofielen