Artist impression van de nieuwe achtbaan Kärnan in Hansa-Park

Achtbaan rond toren Kärnan

Artist impression van de nieuwe achtbaan Kärnan in Hansa-Park

Met drie grote nieuwe achtbanen wordt Duitsland in 2014 ‘the place to be’ voor achtbaanliefhebbers. Maar ook 2015 belooft in ons buurland een bijzonder jaar te worden voor de liefhebbers van rollercoasters. Het Noord-Duitse Hansa-Park heeft al een hypercoaster aangekondigd: Kärnan.

2014 wordt een topjaar voor wie houdt van achtbanen. In Duitsland bouwen liefst drie attractieparken een nieuwe achtbaan. Heide-Park, in het noorden van Duitsland, opent een wing coaster, een achtbaan waarbij de berijders in stoeltjes naast de rails zitten. In het midden van het land komt Holiday Park met een heftige, 8 miljoen euro kostende katapultbaan. En Europa-Park in het Zwarte Woud vervoert gasten met een hangende achtbaan door de nieuwe darkride Arthur in het koninkrijk van de Minimoys.

Grootste investering

Een jaar later presenteert Hansa-Park in het Noord-Duitse Sierksdorf een nieuwe mega-achtbaan. Het park aan de Oostzee zegt anderhalf jaar nodig te hebben om de nieuwe aanwinst te kunnen bouwen. Nog dit jaar gaat de bouw van start. De nieuwe rollercoaster gaat Kärnan heten. Het wordt de grootste investering sinds Hansa-Park in 1977 de poorten opende. Naar verluidt telt het park zo’n 25 miljoen euro voor de attractie neer en wordt de achtbaan hoger dan 60 meter.

Achtbaan Fluch von Novgorod in Hansa-Park

{googleads right}Fluch von Novgorod

Over Kärnan is nog niet veel officieel bekendgemaakt. Wel duidelijk is dat de baan gethematiseerd is rond de middeleeuwse toren Kärnan in de Zweedse stad Helsingborg. De 35 meter hoge toren is al op het artwork van de nieuwe achtbaan te zien. De artist impression toont daarnaast een treintje van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer. Deze fabrikant was in 2009 ook verantwoordelijk voor Fluch von Novgorod, de veertig meter hoge achtbaan waarop de voertuigen in minder dan anderhalve seconde naar een snelheid van 100 kilometer per uur worden geschoten.

> Naar de parkplanner van Hansa-Park

9-12-2013 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Hansa-Park

Meest bezochte parkprofielen