De Calico Mine Ride rond 1960 - Photo courtesy Orange County Archives

Knott’s knapt klassiekers op

Knott’s Berry Farm pakt twee klassieke attracties aan. Camp Snoopy en de Calico Mine Ride krijgen een grote opknapbeurt.

Calico Mine Ride was de allereerste grote gethematiseerde attractie van Knott’s Berry Farm. Het tochtje door een goudmijn in Ghost Town van het Californische pretpark opende in november 1960 de deuren. De attractie was één van de eerste darkrides waarbij bezoekers compleet werden ondergedompeld in de sfeer van het thema. Tijdens het acht minuten durende ritje rijden de gasten in mijnkarretjes door grotten en tunnels, langs watervallen en ondergrondse meertjes en door ruimtes met stomende en pruttelende geisers.

Calico Mine Ride in Knott's Berry Farm - Foto: Loren Javier

Kloof

Hoogtepunt van Calico Mine Ride is een kloof van 19 meter diep en 27 meter breed waarin tientallen mijnwerkers op zoek zijn naar goud. De attractie – die jaarlijks door een miljoen bezoekers wordt beleefd – wordt voor het seizoen 2014 helemaal opnieuw ingericht. De darkride krijgt meer dan vijftig nieuwe animatronics, een modern geluidssysteem, nieuwe lichteffecten en een nieuw decor.

Camp Snoopy in Knott's Berry Farm - Foto: Loren Javier

Snoopy

Camp Snoopy is een twee hectare groot themaland speciaal voor kinderen. Het speelgebied – dat op 1 juli 1983 open ging – is genoemd naar de hond Snoopy uit de Amerikaanse strip Peanuts. Komende maanden wordt de thematisering van Camp Snoopy vernieuwd. Het gebied zal bezoekers het gevoel geven dat zij te gast zijn op een natuurkamp in nationaal park Yosemite. Ook komen er nieuwe kinderattracties. Camp Snoopy en de Calico Mine Ride worden aan het begin van de zomer heropend.

 Naar de parkplanner van Knott’s Berry Farm

2013 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Orange County Archives, Loren Javier

Meest bezochte parkprofielen