Kinderen met de groene konijnenfamilie van Liseberg

Dependances op de luchthaven

Kinderen met de groene konijnenfamilie van Liseberg

Het Zweedse Liseberg heeft kleine dependances geopend op de luchthaven van Göteborg.

Kinderen kunnen er spelen in speelhoeken die gethematiseerd zijn rond het groene konijn van het pretpark.

Liseberg heeft sinds deze week 9 speelplekken op Landvetter Airport, de luchthaven van Göteborg. De speelhoeken zijn gethematiseerd naar het Zweedse pretpark en bieden kinderen allerlei spelletjes op interactieve televisieschermen. De spelletjeslocaties zijn verdeeld over de hele luchthaven. Ze bevinden zich onder meer in de aankomst- en vertrekhallen van de internationale vluchten.

Spelen met het groene konijn

Volgend jaar zal Liseberg nog meer aanwezig zijn op Landvetter, dat met 5,2 miljoen reizigers per jaar na Arlanda Airport in Stockholm het grootste vliegveld van Zweden is. In de bagagehal opent dan een kleine speeltuin waar kinderen Liseberg Rabbit kunnen ontmoeten, de mascotte van het attractiepark. “We hopen dat de nieuwe kinderspeelplaatsen voor de passagiers een voorproefje zijn van al het mooie dat Göteborg te bieden heeft”, zegt Liseberg-directeur Andreas Andersen. “En meteen ook een positieve herinnering aan de stad voor hen die Göteborg verlaten.”

Liseberg op Landvetter Airport in Göteborg

{googleads right}Nog leuker voor kinderen 

Luchthavendirecteur Charlotte Ljunggren is er trots op met één van de sterkste merken van de regio te kunnen samenwerken. “Met Liseberg maken we ons vliegveld nog leuker voor kinderen.” Landvetter Airport ging eerder al samenwerkingsverbanden aan met de Internationale Biënnale voor Hedendaagse Kunst en met het Göteborgs Symfonieorkest. Reizigers kunnen op de luchthaven genieten van kunst en muziek. Kinderen nu ook van hun eigen speelplekken.

20-12-2013 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Liseberg

Meest bezochte parkprofielen