futuroscope lapins cretins 13pers

Raving Rabbids in Futuroscope

futuroscope lapins cretins 13pers

De Raving Rabbids – in Frankrijk bekend als Lapins Crétins – spelen de hoofdrol in een nieuwe attractie in het Franse film- en technologiepark Futuroscope. Het Nederlandse Jora Vision zorgde voor het ontwerp, de engineering en de bouw van de nieuwe attractie.

De karakters uit de populaire videogame Raving Rabbids komen naar het Franse Futuroscope. Het themapark bij Poitiers opent op 21 december de nieuwe attractie La Machine à Voyager dans le Temps, waarbij bezoekers op bewegende platforms en met 3D-brillen op de wereld van de Raving Rabbids verkennen.

Simulator

Raving Rabbids is een van oorsprong Frans computerspel; de originele titel is Lapins Crétins. Futuroscope kocht de rechten van de karakters uit het spel voor een nieuwe attractie. Bezoekers wandelen eerst door een levensgroot stripboek waarin de konijnen een hoofdrol spelen – Lapins Crétins is in Frankrijk ook verkrijgbaar als stripverhaal – en stappen daarna in een ‘tijdmachine’ die hen naar de wereld van de Raving Rabbids brengt. Vervolgens wacht hen een driedimensionale film met diverse speciale effecten. Gezeten op een simulator verkennen reizigers vijf scènes uit de Raving Rabbids-videogames.

futuroscope kleine prins liggend 13pers

{googleads right}Frans product

“We zochten naar een nieuwe attractie die zowel kinderen als hun ouders aanspreekt”, vertelt Futuroscope-directeur Dominique Hummel. “Bovendien wilden we een nieuwigheid waarin humor zit. Met de Lapins Crétins hebben we die gevonden.” Volgens Hummel komt door de samenwerking met Ubisoft – de makers van Raving Rabbids – wederom een Frans product in de schijnwerpers van Futuroscope te staan. Eerder al werkte het Franse themapark succesvol samen met de Franse filmmaatschappij EuropaCorp en regisseur Luc Besson voor de attractie Arthur en de Minimoys. Futuroscope heeft ook een 3D-film gebaseerd op het wereldberoemde boek De Kleine Prins, geschreven door de Fransman Antoine de Saint-Exupéry. 

Nederlandse inbreng

Diverse Nederlandse bedrijven hebben bijgedragen aan Lapins Crétins. Jora Vision kreeg de opdracht het ontwerp, de engineering en de bouw te verzorgen. Het gebouw van Jora Vision in het Zuid-Hollandse Rijnsburg was daardoor maandenlang woonplaats van gekke konijnen. Jora Entertainment uit Almere zorgde voor de theatrale belichting en speciale effecten. Jora Graphics maakte voor de attractie opvallende schilderijen die de geschiedenis en de kunstzinnige kant van de Raving Rabbids laten zien.

Naar de parkplanner van Futuroscope

6-12-2013 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Futuroscope, Ubisoft

Meest bezochte parkprofielen