Het nieuwe Drageskibet in Djurs Sommerland

Vikingen terug in Denemarken

Het nieuwe Drageskibet in Djurs Sommerland

De Vikingen zetten weer voet aan wal in Denemarken, één van hun oospronkelijke thuislanden. Djurs Sommerland krijgt een themagebied rond de Noormannen.

In de achtste eeuw maakten Vikingen heel Europa onveilig. Vanuit de Scandinavische landen voeren zij zuidwaarts om steden te plunderen en land te veroveren. De stoere Noormannen zijn een inspiratiebron voor attractieparken. In Plopsaland aan de Vlaamse kust opende dit jaar het nieuwe Wickieland, waar de bezoekers onder meer in drakkars door een baai varen. Komend seizoen omhelst ook Djurs Sommerland het vikingthema. Het Deense park bouwt de schipschommel Drageskibet.

Drakkars in de splash battle van Plopsaland De Panne

Boot en toren

Drageskibet – in het Nederlands: Drakenboot – is een schommelschip dat gethematiseerd is als een boot van de Noormannen. De boot bereikt een hoogte van 20 meter. Naast het Vikingschip krijgt het nieuwe themagebied de attractie Vikingetårne, een 8 meter hoge toren waarin bezoekers zichzelf op een stoeltje de lucht in kunnen trekken.

Achtbaan Juvelen in Djurs Sommerland

{googleads right}Thema’s

Djurs Sommerland in het Deense Nimtofte heeft al diverse themagebieden, zoals het Cowboy- en Indianenland en het Piratenland, met wildwaterachtbaan Skatteøen. In het Mexicaanse gedeelte van het attractiepark staat de laatste nieuwe aanwinst: Juvelen, een achtbaan waarop berijders op ATV-voertuigen door de jungle racen. Op de 1000 meter lange Juvelen worden de treinen twee keer gelanceerd tot een snelheid van 85 kilometer per uur.

13-12-2013 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Djurs Sommerland, Plopsa

Meest bezochte parkprofielen