Themagebied Portugal in Europa-Park

20% meer Nederlanders en Belgen

Themagebied Portugal in Europa-Park

Europa-Park mocht afgelopen jaar 20 procent meer bezoekers uit Nederland en België begroeten.

Het attractiepark in het Duitse Zwarte Woud haalde een recordaantal van bijna 5 miljoen gasten.

Een nieuwe mijlpaal kwam afgelopen maanden in zicht voor Europa-Park: 5 miljoen bezoekers per jaar. Aan het begin van seizoen 2013 zag het er niet naar uit dat men ook maar in de buurt van dat record zou komen. Door het tegenvallende weer in het voorjaar liep het park 150.000 bezoekers achter op dezelfde periode een jaar eerder. Maar de zomer maakte alles goed. In de maand augustus trok Duitslands grootste attractiepark het hoogste aantal bezoekers ooit. Aan het eind van het zomerseizoen stond de teller op 4,5 miljoen.

Themagebied Frankrijk in Europa-Park

Net geen 5 miljoen

Tijdens de winteropenstelling kwamen zo’n half miljoen bezoekers op het pretpark in het plaatsje Rust af. Op topdagen togen 25.000 mensen naar het winterse park. “Die aantallen kenden we tot voor kort alleen maar van het zomerseizoen”, zegt parkeigenaar Roland Mack. “Het percentage mensen dat voor het eerst ons park bezocht is zelfs groter dan in de zomer.” De mijlpaal van 5 miljoen bezoekers in 1 jaar werd echter nèt niet gehaald.

Groei uit het buitenland

Opvallend was de groei van het aantal bezoekers uit Zwitserland, Frankrijk en de Benelux. Ongeveer 1,2 miljoen gasten uit Zwitserland meldden zich aan de poort van het park. Uit Frankrijk kwamen 1,3 miljoen bezoekers. Het aantal bezoekers uit Nederland, België en Luxemburg stijgt al enkele jaren op rij met gemiddeld 20 procent. Aan de hotelbalies mocht men vooral meer Fransen en Belgen begroeten. 

Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys in Europa-Park

{googleads right}Zweeftocht door een gigantische microkosmos

2013 was voor Europa-Park het succesvolste jaar sinds de opening in 1975. Dit jaar wordt zonder twijfel nog succesvoller. De magische grens van 5 miljoen bezoekers wordt in 2014 zeker gehaald. Het attractiepark opent op 5 april namelijk de nieuwe attractie Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys. Bezoekers worden hierin meegenomen op reis door een gigantische microkosmos. In deze darkride zweven gasten over en door de wereld van de Minimoys, de 2 millimeter grote wezentjes uit de animatiefilm Arthur en de Minimoys van de Franse regisseur Luc Besson. Grote gedeelten van deze attractie werden in Nederland vervaardigd.

> Naar de parkplanner van Europa-Park

6-1-2013 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen