Flug der Dämonen in Heide-Park

Flug der Dämonen & Sky Scream

Flug der Dämonen in Heide-Park

Twee van de spannendste nieuwe achtbanen voor dit jaar staan bij onze oosterburen.

Heide-Park in Soltau krijgt een wing coaster met de naam Flug der Dämonen. De nieuwe achtbaan van Holiday Park in Hassloch gaat naar verluidt Sky Scream heten.

Bij Heide-Park ten zuiden van Hamburg staat 2014 in het teken van geesten en demonen. De nieuwe mega-achtbaan van het park heeft de naam Flug der Dämonen gekregen. Graffitikunstenaar Markus Genesius uit Bremen mocht zich vorig jaar al op de treinen van de rollercoaster uitleven. In 5 weken tijd bespoot hij alle 160 treindelen met verf. 12 delen werden omgetoverd in een monsterkop met fluorescerende helrode ogen.

Een beschilderde trein van Flug der Dämonen in Heide-Park

Rakelings langs allerlei objecten

Flug der Dämonen kost Heide-Park 15 miljoen euro. Daarvoor krijgt het Noord-Duitse attractiepark een baan van 40 meter hoogte en 772 meter lengte. Onderweg raast de trein met een topsnelheid van 100 kilometer per uur rakelings langs objecten als muren, bruggen en achtbaanrails. In maart test TÜV Süd de achtbaan, waarna de gasten vanaf 29 maart de eerste ritjes in Flug der Dämonen kunnen maken.

De nieuwe achtbaan van Holiday Park

Langzame draaiing om de as

Ook Holiday Park in Hassloch – in de streek Rheinland Pfalz – krijgt een spectaculaire achtbaan. De attractie gaat naar verluidt Sky Scream heten. De nieuwe aanwinst van Holiday Park is een compacte baan met kort achter elkaar allerlei heel verschillende elementen. De treinen worden afgeschoten als een katapult en racen voor- en achteruit. Vervolgens komen de bezoekers in diverse draaiingen, loopings en loodrechte afdalingen terecht. Meest bijzonder is de zogenaamde slowmotion, een relatief langzame draaiing door de twisted heartline roll, op bijna 50 meter hoogte. Na dit ritelement raast de trein met een topsnelheid van 100 kilometer per uur de diepte in.

{googleads right}Geen koper voor SuperwirbelDe supports voor de nieuwe achtbaan van Holiday Park zijn gearriveerd

Sky Scream is slechts 263 meter lang. De achtbaan kost 8 miljoen euro. Deze week kwamen de eerste supports voor de baan in Hassloch aan. Voor Sky Scream moest de uit 1979 stammende Superwirbel wijken. De Belgische Plopsa-groep – eigenaar van Holiday Park – zette de oude loopingbaan in de etalage. Er meldde zich echter geen koper. Eén van de kurkentrekkers van Superwirbel wordt nu gebruikt als ingangsboog van Sky Scream.

> Naar de parkplanner van Heide-Park
> Naar de parkplanner van Holiday Park

8-1-2014 © Tekst: Parkplanet- Foto’s: Heide-Park, Holiday Park, Premier Rides

Meest bezochte parkprofielen