Diagon Alley in Universal Studios Florida

In Wegisweg Gringotts Bank ontvluchten

Diagon Alley in Universal Studios Florida

In Universal Studios bij Orlando kunnen bezoekers Diagon Alley verkennen en een razendsnelle rit maken door de kelders van Gringotts Bank.

De immens succesvolle Wizarding World of Harry Potter in Islands of Adventure in Florida krijgt een deel 2. De nieuwe Wizarding World of Harry Potter heet Diagon Alley – in het Nederlands: de Wegisweg – en ligt in buurpark Universal Studios. In Islands of Adventure werden HogwartsZweinsveld – en HogsmeadeZweinstein – tot in de puntjes nagebouwd. In het mysterieuze kasteel kwam de meest geroemde attractie van dit moment: Harry Potter and the Forbidden Journey. Het Harry Potter-themagebied legde Islands of Adventure geen windeieren: het bezoekersaantal steeg in het jaar van de opening met 36 procent.

London Embankment in Universal Studios Florida

Vuurspuwende draak op Bank Goudgrijp

Dat succes wil Universal Studios nu kopiëren in het moederpark. Daar opent komende zomer een Harry Potter-gebied rond Londen en Diagon Alley. Van buiten ziet het nieuwe themagebied er uit als een straat in de Engelse hoofdstad, met de typische huizen, een dubbeldeks bus en de bekende boogpoort die naar Diagon Alley leidt. Eenmaal in Diagon Alley zullen bezoekers uren kunnen vertoeven in de winkeltjes en restaurantjes die de nieuwe Wizarding World of Harry Potter rijk is. Het grootste pand in de straat is van Gringotts Bank – in het Nederlands: Bank Goudgrijp. Bovenop de ingang van het majestueuze bankkantoor zit een vuurspuwende draak. De nieuwe zone heeft ook 2 attracties: Harry Potter and the Escape from Gringotts en Hogwarts Express.

King's Cross Station in Universal Studios Florida

Pendelen met Hogwarts Express

Hogwarts Express rijdt heen en weer tussen de 2 Harry Potter-werelden. Zowel in Hogsmeade in Islands of Adventure als in Diagon Alley in Universal Studios is een treinstation gemaakt. In het filmpark is dat een nabootsing van King’s Cross Station in Londen. Wie een hopperticket voor beide parken bezit, kan met de trein van de ene Wizarding World naar de andere reizen. De ramen van de treinwagons zijn geblindeerd en vertonen digitale beelden van het Britse platteland.

Harry Potter and the Escape from Gringotts in Universal Studios Florida

Razendsnelle rit door bankgewelven

Harry Potter and the Escape from Gringotts wordt de grote publiekstrekker van het nieuwe themaland. Het wordt een achtbaanrit zoals die nog in geen enkel themapark te beleven is, belooft Universal. De reis voert door de angstaanjagende gewelven en gangen van de Gringotts-bank. Onderweg komen de passagiers ook Harry, Ron en Hermione (Hermelien) tegen.

Winkel Weasleys Wizard Wheezes in Universal Studios Florida

{googleads right}Zandlopers kopen, fish & chips eten

Diagon Alley herbergt diverse winkels en restaurants. In Wiseacre’s Wizarding Equipment kan men telescopen, kompassen, verrekijkers, vergrootglazen en zandlopers kopen. Weasley’s Wizard Wheases heeft 3 verdiepingen vol magische speelgoed en goochelattributen. Leaky Cauldron is een restaurant dat typisch Engelse gerechten als fish & chips en bangers & mash (worstjes en aardappelpuree) serveert. Universal Studios heeft nog geen exacte openingsdatum voor Diagon Alley bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de nieuwe Wizarding World of Harry Potter vlak voor de zomer opent.

> Naar de parkplanner van Universal Studios
> Naar de parkplanner van Islands of Adventure

24-1-2014 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Universal Studios Florida / Warner Bros.

Meest bezochte parkprofielen