La Fôrest d'Idéfix in Parc Astérix - Tekening: Denis Viougeas

Idéfix krijgt hulp van 5 druïdes

Idéfix, het schoothondje van Obelix heeft een eigen speelbos. Voor La Forêt d’Idéfix hebben 5 druïdes ieder een eigen attractie ontworpen.

Parc Astérix bestaat 25 jaar. Het park ten noorden van Parijs zet als jubileummascotte Idéfix in. Het kleine hondje van Obelix ontvangt kinderen tussen 3 en 11 jaar in een nieuw speelgebied, La Forêt d’Idéfix. Het beestje heeft voor de invulling van het 5000 vierkante meter grote kinderspeelpark 5 druïdes om hulp gevraagd. De vrienden van huisdruïde Panoramix bedachten ieder een attractie voor het nieuwe bos van Idéfix.

Jojo-machine en fietscarrousel

Elke nieuwe kinderattractie is gelieerd aan een druïde. Hij of zij creëerde een machine waarmee kinderen zich kunnen vermaken. Druïde Hydrolix heeft een kleine wildwaterbaan bedacht en Aérodynamix zorgt er met zijn carrousel voor dat bezoekers al fietsend de lucht in kunnen. Druïde Enigmatix komt met een jojo-machine, een kleine vrijevaltoren van 8 meter hoog die kinderen omhoog en omlaag laat gaan.

PA Aerodynamix Foto A Sobczyk 15pers

Zwevend huis

Aan het bos van de Idéfix heeft ook een vrouwelijke druïde een bijdrage geleverd. Etamine roert zo hard in haar ketel met toverdrank dat niet alleen de ketel maar het hele huis er van gaat schudden en zweven. Druïde Lavomatix tenslotte bedacht voor La Forêt d’Idéfix een draaimolen met springende kleine badkuipjes. Naast de 5 attracties heeft het nieuwe kinderland ook glij- en klimtoestellen. Jeugdige bezoekers kunnen er bovendien spelen met menhirs en kruipen door een magische grot. De al bestaande fietsmonorail Les Espions de Césars loopt over het nieuwe gebied heen.

20-1-2014 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Denis Viougeas, Parc Astérix

Meest bezochte parkprofielen