Prezzemolo Land in Gardaland

Prezzemolo krijgt nog een land

Prezzemolo Land in Gardaland

In Gardaland wordt gebouwd aan Prezzemolo Land, een speelgebied met veel water. Mascotte Prezzemolo is gastheer in de nieuwe kinderzone.

 

Prezzemolo, de mascotte van Gardaland, krijgt een tweede speelland. Het groene fantasiebeest – dat in het Nederlands vertaald Peterselie zou heten – heeft al een groot eigen themaland: Fantasy Kingdom. Die kleurrijke speelzone opende in 2001. Een jaar later werd het pronkstuk van Fantasy Kingdom voltooid: een gigantische boom met onder de wortels het draaiende huis van Prezzemolo.

Fantasy Kingdom in Gardaland

Water in de hoofdrol

Het nieuwe speelgebied gaat Prezzemolo Land heten en onderscheidt zich van Fantasy Kingdom doordat water er een grote rol gaat spelen. Er komen onder meer waterglijbanen en springende fonteinen. Prezzemolo Land krijgt een plekje in de buurt van de ingang van het Italiaanse park, vlakbij het middeleeuwse kasteel. Het waterspeelparadijs moet in april de poorten openen.

Krake, de dive coaster in Heide-Park

Krijgt Gardaland een Krake?

Voor 2015 heeft Gardaland weer een grote attractie aangekondigd. Het pretpark aan de oostelijke oever van het Gardameer wil nog niet kwijt wat het gaat worden, wel dat het de meest duizelingwekkende attractie van het park wordt. Er wordt gespeculeerd dat Gardaland een dive coaster zal krijgen. Parkeigenaar Merlin Entertainments bouwde al eens zo’n megasteile achtbaan in het Noord-Duitse Heide-Park. Dive coaster Krake is daar een groot succes.

Raptor in Gardaland

{googleads right}Volgt Gardaland het Duitse Heide-Park?

Heide-Park krijgt dit jaar een wing coaster, een achtbaan waarbij de passagiers aan de zijkant van de trein ‘hangen’. Flug der Dämonen vertoont gelijkenis met Raptor, de wing coaster die in 2011 in Gardaland open ging. De banen in Duitsland en Italië zijn ongeveer even lang – 800 meter – en razen beide rakelings langs allerlei objecten. Flug der Dämonen krijgt echter 5 loopings, Raptor heeft er slechts 3. Fans hopen dat de rollen door Merlin Entertainments worden omgedraaid; dat Gardaland in 2015 een achtbaan krijgt die Heide-Park al heeft, een dive coaster.

> Naar de parkplanner van Gardaland
> Naar de parkplanner van Heide-Park

15-1-2014 © Tekst: Parkplanet- Beeld: Gardaland, Heide-Park

Meest bezochte parkprofielen