The Marvel Experience - Illustratie: (c) Hero Ventures / Marvel

Mobiel themapark rond Marvel-helden

The Marvel Experience - Illustratie: (c) Hero Ventures / Marvel

De stripfiguren van Marvel krijgen een eigen themapark: The Marvel Experience. Uniek is dat het een mobiel attractiepark is.

Zoetermeer, Almere, Helmond, Roermond, Tilburg. Verschillende steden in Nederland hopen of hoopten op een overdekt themapark waar gasten allerlei audiovisuele spektakels kunnen meemaken. Maar veel van die plannen blijken luchtfietserij. Gebaseerd op veel te florissante bezoekersaantallen en daarom gedoemd te mislukken. Of al finaal zijn mislukt in de aanloopfase.

Multimediale belevenis voor hele familie

De tijd van een themapark met virtuele attracties gebouwd op een vaste plek lijkt sowieso helemaal over. In de Verenigde Staten is al weer een nieuw fenomeen op komst: het mobiele themapark. En dat komt er wel echt: dit jaar start The Marvel Experience aan zijn tour door de States. The Marvel Experience wordt gepresenteerd als ‘een unieke multimediale belevenis voor de hele familie’. En – op z’n Amerikaans – als ‘een themapark zoals je nog nooit hebt gezien’. 

{googleads right}Iron Man, Hulk en Spider-Man

The Marvel Experience is gehuisvest in diverse met elkaar verbonden halve bollen. Het opvallende verplaatsbare gebouw is ongeveer 200 meter lang en 150 meter breed. Binnen beleven de bezoekers interactieve avonturen met de helden van Marvel, waaronder de Hulk, Spider-Man, Iron Man, de X-Men en de Avengers. Centraal in het mobiele overdekte themapark staat een grote 4D-simulatorrit. Gasten kunnen zich ook vermaken met interactieve spellen, holografische simulaties en 3D-animatiefilms. Net zoals in een stationair themapark heeft The Marvel Experience een grote winkel en een restaurant.

Treed binnen in het S.H.I.E.L.D.-commandocentrum 

Alle belevenissen in The Marvel Experience worden verpakt in een boeiende storyline, zo belooft initiatiefnemer Hero Ventures. Zo is het complex gethematiseerd als een commandocentrum uit de televisieserie Agents of S.H.I.E.L.D. Hero Ventures heeft van Marvel Entertainment – behorend tot The Disney Company – een licentie gehad voor het gebruik van de stripfiguren in het reizende mini-themapark. De tour door de Verenigde Staten gaat binnenkort van start. Hero Ventures heeft hoge verwachtingen van het mobiele attractiepark, vooral ook omdat de recente Marvel-films The Avengers en Iron Man 3 volle bioscoopzalen haalden. De investering in The Marvel Experience is ruim 30 miljoen dollar.

10-1-2014 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Hero Ventures / Marvel

Meest bezochte parkprofielen