Extreme Makeover voor Give Kids the World Village - Foto: (c) Disney / Kent Phillips

Makeover voor Give Kids the World

Extreme Makeover voor Give Kids the World Village - Foto: (c) Disney / Kent Phillips

Give Kids the World Village – een vakantiedorp in Florida voor ernstig zieke kinderen – kreeg een Extreme Makeover. 88 vakantiehuisjes, de lobby en de lounge werden met sponsorgeld en door vrijwilligers gerenoveerd.

{googleads right}De lobby en de lounge van Give Kids the World Village in Florida kreeg een Extreme Makeover uitgevoerd door vrijwilligers van Walt Disney World bij Orlando. Give Kids the World Village is een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. De kinderen kunnen er met hun familie kosteloos een vakantie doorbrengen en daarbij bezoekjes brengen aan de vele themaparken die de omgeving rijk is. Het vakantiecomplex werd 25 jaar geleden opgericht en is gebouwd als een echt sprookjesdorp.

40.000 uur vrijwilligerswerk

In een Extreme Makeover – bekend van het in Nederland door Net5 uitgezonden televisieprogramma – werden 88 vakantiehuisjes en het centrale gebouw van Give Kids the World Village gerenoveerd. De verbouwing van 1 huisje kostte bijna 45.000 euro. De totale rekening werd betaald door hotelketen Wyndham. De renovatie van de lobby en de lounge in het centrale gebouw van het vakantieverblijf in Kissimmee (Florida) werd uitgevoerd door medewerkers van Walt Disney World. Het afgelopen jaar besteedden vrijwilligers van Walt Disney World ruim 40.000 uur aan het laten uitkomen van dromen van de zieke kinderen.

Extreme Makeover voor Give Kids the World Village  - Foto: (c) Disney / Kent Phillips

Move that bus!

Net zoals in het Amerikaanse televisieprogramma Extreme Makeover werd een grote bus weggereden om de verbouwing te onthullen. Met de bekende kreet ‘Move that bus!’ openden presentator Ty Pennington en alle aanwezigen de nieuwe faciliteiten van Give Kids the World Village.

Alle zorgen vergeten

Het Amerikaanse vakantiedorp kreeg ook in Nederland navolging: Villa Pardoes bij de Efteling is gebaseerd op het project in Florida. Ook in Kaatsheuvel mogen ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen gratis een weekje vakantie vieren met het hele gezin. Villa Pardoes heeft 8 vakantiewoningen. De bedoeling is dat de zieke kinderen en hun familieleden voor even alle zorgen vergeten.

15-2-2014 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney / Kent Phillips

Meest bezochte parkprofielen