De Allianz Arena van München, nagebouwd in Legoland Deutschland

Alle Legoblokjes tellen

Legoland Deutschland heeft alle steentjes in het park laten tellen.

Legoland Deutschland heeft de afgelopen dagen zijn inventaris opgemaakt. Net zoals winkels na de jaarwisseling hun voorraad inventariseren, zo heeft het pretpark in de Duitse staat Beieren dat ook gedaan. 22 medewerkers waren 5 dagen lang bezig met het tellen van alle Legosteentjes in Miniland, waar bekende gebouwen als de Rijksdag in Berlijn en het Allianz Stadion in München zijn nagebouwd.

Miniland heeft 1800 inwoners

{googleads left}In totaal noteerde het telteam 5 miljoen Legoblokjes, onder andere in de nieuwe Star Wars-tentoonstelling. Het tellen van grote gebouwen als de Rijksdag is relatief simpel. Het nagebouwde parlementsgebouw uit de Duitse hoofdstad is gemaakt van 190.000 steentjes. Meer tijd kost het tellen van alle bomen, bankjes, autootjes en lantarentjes in de straten van Miniland. De 22 mannen en vrouwen telden alleen al 1800 inwoners in de Legostraatjes van het ministadje.

Autobanden per post

De inventarisatie vindt jaarlijks plaats omdat er niet alleen attracties en dus Legoblokjes bijkomen, maar ook omdat er heel wat steentjes verdwijnen. Een woordvoerder van Legoland Deutschland schat het verlies op 5 procent per jaar. Omgerekend zo’n 250.000 steentjes. Die blokjes gaan kapot of worden meegenomen, vooral van de plaatsen waar kinderen zelf mogen bouwen met Lego. Elk jaar zijn er bijvoorbeeld circa 1000 kleine Lego-autobanden weg. Soms sturen de ouders die mini-autobanden per brief terug naar het park in Günzburg.

Naar alle Legolanden

2014 © Tekst: Parkplanet- Foto: Legoland Deutschland

Meest bezochte parkprofielen