De ingang van Parc Spirou

Ook eigen park voor Robbedoes?

Mickey Mouse en Astérix hebben al een eigen attractiepark in Frankrijk. Als het een beetje mee zit, komt daar een themapark rond Robbedoes bij.

Stripfiguur Robbedoes staat op de nominatie een eigen pretpark te krijgen in Zuid-Frankrijk. Later krijgt hij in zijn attractiepark gezelschap van de Marsupilami en Lucky Luke. Onlangs werd er een bouwvergunning verleend voor Parc Spirou, zoals Robbedoes in het Frans heet. Zijn themapark zou in 2015 moeten openen in de buurt van Avignon, aan snelweg A7.

Slechts 8 hectare groot

Het park rond Robbedoes zou 8 hectare groot moeten worden. De eerste fase omvat slechts 4,5 hectare. In vergelijking met Mickey’s Disneyland (55 hectare) en Parc Astérix (34 hectare) gaat het bij Robbedoes slechts om een bescheiden park. Toch moeten op het grondgebied zeker 15 attracties een plaatsje krijgen, waaronder een houten achtbaan, een draaiende wilde muis-achtbaan en een 3D bioscoop. De totale bouwkosten worden geraamd op 75 miljoen euro.

Zo met Parc Spirou er uit gaan zien

Ook Marsupilami en Lucky Luke

{googleads left}Initiatiefnemer voor Parc Spirou is het bedrijf Parexi SAS. De uitgeverij van Robbedoes – Dupuis uit het Belgische Marcinelle – heeft inmiddels toestemming gegeven om het stripkarakter Robbedoes en zijn vriendje Kwabbernoot voor het attractiepark te gebruiken. Ook andere striphelden uit de stal van Dupuis mogen in het park gebruikt worden. Er worden namen genoemd van Guust Flater en Michel Vaillant. Ook de Marsupilami en Lucky Luke krijgen op termijn een themagebied in Parc Spirou. De zone rond het gele fantasiebeest Marsupilami zou in 2017 moeten openen, het Lucky Luke-gebied 2 jaar later.

11-2-2014 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Parc Spirou

Meest bezochte parkprofielen