Rémy uit de film Ratatouille in het Restaurant des Stars in Walt Disney Studios - Foto: (c) Parkplanet

Paul Bocuse helpt bij Ratatouille

Rémy uit de film Ratatouille in het Restaurant des Stars in Walt Disney Studios - Foto: (c) Parkplanet

Topkok Paul Bocusse is betrokken bij de nieuwe Ratatouille-attractie in Walt Disney Studios bij Parijs. In de darkride rijden bezoekers door de keuken en het restaurant van Auguste Gusteau.

Sterrenkok Paul Bocuse heeft zich bemoeid met Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy, de nieuwe attractie van Walt Disney Studios. De peetvader van de Franse gastronomie heeft Disney van advies gediend bij het ontwikkelen van de nieuwe darkride. In de nieuwe Ratatouille-attractie reizen bezoekers door de keuken en eetzaal van het beroemde Parijse sterrenrestaurant van Auguste Gusteau. 

Ratatouille in Walt Disney Studios - Beeld: (c) DisneyDe attractie is gebaseerd op de gelauwerde Pixar-film Ratatouille.

Koelkast vol lekkernijen

In de Ratatouille-darkride worden gasten verkleind tot het formaat van een rat. De voertuigen hebben de vorm van een rat en rijden vrij door het gebouw, zonder zichtbare rails. In de attractie proberen de bezoekers samen met het ratje Rémy te ontkomen aan de woedende chef-kok Skinner. Onderweg passeren ze levensgrote etenswaren en levensmiddelen. Eén van de scènes speelt zich af rond een enorme koelkast vol kolossale lekkernijen.

{googleads right}Ratatouille in het restaurant

Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy ligt aan een typisch Parijs pleintje. Bij de attractie komen een winkel en een restaurant. Winkel Chez Marianne, Souvenirs de Paris heeft naast Ratatouille-koopwaar ook Parijse souvenirs. In restaurant Bistrot Chez Rémy kunnen gasten onder meer de specialiteit van kookwonder Rémy bestellen: ratatouille. Bistrot Chez Rémy is een bedieningsrestaurant. Of 87-jarige Bocusse ook een rol heeft gespeeld bij het restaurant is niet bekend. De Ratatouille-attractie opent aan het begin van de zomer.

Naar de parkplanner van Walt Disney Studios

1-2-2014 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Parkplanet, Disney

Meest bezochte parkprofielen