Plannen voor Sindibad by Walibi

Eindelijk schot in Sindibad by Walibi

Plannen voor Sindibad by Walibi

ln het Marokkaanse Casablanca moet eind dit jaar Sindibad by Walibi open gaan. Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes is adviseur van het attractiepark.

Sindibad Parc in Casablanca was het enige attractiepark in Marokko. Het sloot in 2008 om financiële redenen de poorten. Sinds die tijd ligt het er vervallen bij. Maar er gloort eindelijk hoop voor Sindibad Parc. De al jaren voortslepende plannen om het pretpark nieuw leven in te blazen lijken eindelijk uitgevoerd te worden. Optimistisch wordt gesteld dat het hernieuwde Sindibad in december van dit jaar heropend kan worden.

Plannen voor Sindibad by Walibi

Park met 17 attracties

{googleads left}In het park zullen diverse nieuwe attracties worden geplaatst. De bestaande infrastructuur wordt opgeknapt en er komt nieuwe thematisering. Naar verwachting zullen de bestelde attracties in juli geleverd worden; in totaal komen er 17 op een grondgebied van ongeveer 15 hectare.

Walibi-eigenaar is adviseur

Oorspronkelijk zou het Franse Compagnie des Alpes 1 van de 5 investeerders in het vernieuwde Marokkaanse park zijn. De onderneming – onder meer eigenaar van 4 Walibi-parken en het Franse Parc Astérix – heeft echter besloten geen geld in het pretpark te steken. Compagnie des Alpes biedt wel zijn diensten aan als adviseur. Om die reden gaat het attractiepark Sindibad by Walibi heten.

Plannen voor Sindibad by Walibi

{googleads right}Dierentuin en wandelpark

Het Sindibad by Walibi-project bestaat niet alleen uit een attractiepark. Op termijn moeten er ook een hotel, een bosrijk openbaar wandelpark en een ecologisch park met botanische tuinen komen. Bovendien staat er een dierentuin op de planning. Het dierenpark wordt 8 hectare groot en moet in het voorjaar van 2015 open gaan. Voordat alle plannen kunnen worden ontwikkeld, dient eerst nog een sloppenwijk met 1150 onderkomens te worden verplaatst. Bovendien moet er archeologisch onderzoek worden gedaan. Met de ontwikkeling van het totale project is bijna 200 miljoen euro gemoeid.

18-2-2014 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Sindibad by Walibi

Meest bezochte parkprofielen