DJURS SOMMERLAND

Na een duik in het golfbad van Waterland of een ritje in waterachtbaan Skatteøen kun je in Djurs Sommerland je eigen vlees op de barbecue leggen. 

De poorten van Djurs Sommerland gingen voor het eerst open in 1981. Elk jaar werd het park – dat alleen in de zomermaanden open is – verder uitgebreid. Het is nu het op vier na grootste pretpark van Denemarken. In de beginjaren had Djurs Sommerland alleen wat trampolines, roeiboten, kano’s en fietsen. Tegenwoordig worden de attracties waarbij de bezoekers actief moeten zijn afgewisseld met mechanische attracties als draaimolens, wildwaterbanen en achtbanen.

Achtbaan Piraten in Djurs Sommerland - Foto: Visit Denmark

In 2008 kreeg Djurs Sommerland de toen grootste achtbaan van Denemarken: Piraten. De rollercoaster is 755 meter lang, 32 meter hoog en bereikt snelheden van 90 kilometer per uur. Juvelen is een 1000 meter lange achtbaan met open scooters. Gasten schieten met 85 kilometer per uur door het verlaten Mexicaanse oerwoud. DrageKongen is de langste en hoogste hangende familieachtbaan van Europa. De rollercoaster bereikt een topsnelheid van liefst 85 kilometer per uur. Bij Skatteøen eindigt de achtbaanrit met een grote plons in het water. De draaiende reuzenschommel Tigeren vliegt met veertig passagiers tot 45 meter hoog en haalt een topsnelheid van honderd kilometer per uur.

Megaschommel Tigeren in Djurs Sommerland

Naast spannende attracties als de zestig meter hoge vrijevaltoren El Grito en de achtbanen Piraten, Juvelen en Thors Hammer heeft het pretpark een themagebied dat ontworpen is door het Nederlandse bedrijf Leisure Expert Group. In Bondegårdsland – Boerderijland in goed Nederlands – staan tien attracties, waaronder draaimolens, glijbanen en een mini-vrijevaltoren. In de achtbaan Den Vilde Hønsejagt gaan de jonge bezoekers met de vos achter de kippen aan. De attracties worden omgeven door vakwerkhuizen met rieten daken, watermolens, landbouwmachines en reuzengroenten.

Waterland in Djurs Sommerland - Foto: Visit Denmark

Djursland Sommerland telt nog acht andere themagebieden, waaronder Piratenland, Westernland, Mexicoland, Vikingland, China en Afrikaland. Daarnaast biedt het 48 hectare grote pretpark in het noordoosten van Jutland de gasten op warme dagen een plek om af te koelen: in Waterland (Vandland) zijn glijbanen, een golfbad en een waterspeeltuin in Hawaïaanse stijl.

Bondegårdsland in Djurs Sommerland

Attracties

Snelle attracties: Skatteøen (watercoaster) – Piraten, Juvelen en Thors Hammer (achtbanen) – DrageKongen (hangende achtbaan zonder loopings) – El Grito (vrijevaltoren) –  Tigeren (roterende megaschommel) – Colorado River (wildwaterbaan) – Ørnen (tuimeltoren)

Familieattracties: Rio Grande Rafting (wildwaterbaan met ronde boten) – Djurs Ekspressen (trein rond het park) – Søulken (Polyp met piratenbootjes) – Den Vilde Hønsejagt (familieachtbaan) – Hottentot Karrusellen en Kannibal Gryderne (snelle draaimolens) – Piratfisken (junior wildwaterbaan) – Tarzanland (speelland) – Jungle Safari (boottochtje) – Wild West Karrusellen (zweefmolen) –Texas Town (kinderspeelplaats)

Shows: Mr. Millers Magical Show (Goochelshow in Cowboy City) – Duikshow (in de zomer) – Illusionistenshow (tijdens Halloween, in oktober)

Rio Grande in Djurs Sommerland

Restaurants

Laredo Restaurant (bedieningsrestaurant, vlees van de grill) – Wild West Buffet (vlees en salades) – Pizzeria (buffetrestaurant met pizza’s en pasta’s)

Druk?

Aantal bezoekers: circa 800.000.

Achtbaan Juvelen in Djurs Sommerland

Waar?

Djurs Sommerland, Randersvej 17, 8581 Nimtofte, Denemarken. Tel. +45 (0) 86 39 84 00 • Djurs Sommerland ligt in Oost-Jutland. Volg snelweg E45 tot aan Randers. Neem afslag 43 (Sønder Borup) en volg vervolgens dertig kilometer hoofdweg 16 richting Grenå • Kaart

Vrijevaltoren Sablen in Djurs Sommerland

Wanneer?

Djurs Sommerland is open van 29 april tot en met 20 oktober 2024, vanaf 10.00 uur. Dagelijks geopend van 22 juni tot en met 14 augustus. Daarvoor en daarna op sommige werkdagen gesloten; check de parksite • Halloween van 12 tot en met 20 oktober 2024 • Waterland is geopend van 1 juni tot en met 18 augustus 2024, vanaf 12.00 uur (Gesloten op 3, 7, 10, 14, 17 en 21 juni en op 15 en 16 augustus).

Kosten

Entreeprijzen 2024: van 27 april tot en met 23 juni: 299 DKK (circa € 40,00). Van 24 juni tot en met 20 oktober: 350 DKK (circa € 47,00) • 65-plussers: van 27 april tot en met 23 juni: 265 DKK (circa € 35,50). Van 24 juni tot en met 20 oktober: 310 DKK (circa € 41,50) • Parkeren: gratis.

Wildwaterbaan Skatteoen in Djurs Sommerland

Tips

Bezoekers aan Djurs Sommerland kunnen hun eigen eten meebrengen en vlees grillen op de barbecues in het park. Overal in het groene park zijn picknickplekjes aanwezig.

In watercoaster Skatteøen maken gasten een tocht langs piraten, octopussen en verborgen schatten. De bootjes op deze waterachtbaan schieten van 28 meter hoogte met een snelheid van 70 kilometer per uur de golven in.

Wild West Karrusellen in Djurs Sommerland - Foto: Visit Denmark

Verder lezen

“DrageKongen is niet alleen de langste en hoogste hangende familieachtbaan van Europa, maar ook uniek door een eerste lancering uit het station een grote grot in”, zegt directeur Henrik B. Nielsen.

Djurs Sommerland is een familiebedrijf. Opgericht door Børge Godsk Jensen en Ole B. Nielsen, inmiddels in handen van de broers Henrik en Michael Nielsen.

Halloween in pretparken floreert
Meer pretparken in Scandinavië
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Djurs Sommerland, Visit Denmark

Meest bezochte parkprofielen