Zeeleeuwentraditie voor het laatst

Avonturenpark Hellendoorn heeft een oude traditie in ere hersteld: het Overijsselse park presenteert weer een zeeleeuwenshow aan de bezoekers.

Avonturenpark Hellendoorn heeft een oude traditie in ere hersteld: het Overijsselse park presenteert weer een zeeleeuwenshow aan de bezoekers.

In 1979 verzorgden zeeleeuwen voor het eerst een show in Avonturenpark Hellendoorn. De foto hierboven toont een brochure uit 1981. De aandoenlijke dieren verdwenen na het seizoen 2001 uit het pretpark, maar zijn nu weer terug. In een eigen theater presenteert een uit Frankrijk afkomstige groep zeeleeuwen een show met een educatief tintje.

{googleads right}Verbod op shows met wilde dieren

De zeeleeuwen worden terzijde gestaan door pinguïns. De kans dat de zeeleeuwen en pinguïns komende seizoenen nogmaals hun rentree maken is nihil. Vanaf 15 september gaat namelijk een landelijk verbod op shows met wilde dieren in. Rondreizende shows in circussen of pretparken zijn vanaf die datum niet meer toegestaan. Alleen gecertificeerde dierentuinen mogen nog voorstellingen met wilde dieren programmeren.

Naar de parkplanner van Avonturenpark Hellendoorn

Meest bezochte parkprofielen