Eft Wensbron Prinses 15pers

Prinses haalt wensbron in Efteling leeg

Prinses Viktória de Bourbon de Parme haalde geld voor jongeren in India uit de wensbron van de Efteling.

Ze trok stoere rubberlaarzen aan en stapte zo de kelder van de wensput in de Efteling in. Ondanks haar koninklijke bloed was prinses Viktória de Bourbon de Parme niet te beroerd om in de donkere put tussen de Brink en het Ruigrijk in het Kaatsheuvelse pretpark af te dalen. Ze deed het niet voor niets: in de wensput wachtten emmers vol geld op haar, bestemd voor Save the Children. De duizenden drekkige muntjes waren de dag ervoor al schoongespoeld door medewerkers van het pretpark. Nadat de munten goed waren gewassen werd er geteld: de opbrengst was 5.759,00 euro.

Beschermvrouwe

Viktória de Bourbon de Parme is beschermvrouwe van de kinderrechtenstichting. Het geld dat de wensbron van de Efteling afgelopen jaar opbracht wordt besteed aan jongeren uit de sloppenwijken van Calcutta. Zij krijgen van Save the Children een opleiding aangeboden. “Ik ben zelf onlangs in India geweest om projecten te bezoeken”, vertelt prinses Viktória. “Met eigen ogen heb ik kunnen zien hoe zwaar het leven is voor kinderen in de sloppenwijken. Tegelijkertijd stralen zij een enorme kracht uit. Ze hebben de wil iets van hun leven te maken. Dankzij de steun van Save the Children zijn deze kinderen ook daadwerkelijk in staat aan hun toekomst te werken.”

€ 180.000 euro in 30 jaar

De prinses werd bij haar actie aan de rand van de Gondolettavijver in het Reizenrijk geholpen door kinderen uit groep 8 van basisschool De Kinderboom in Kaatsheuvel. De wensbron werd in 1985 door prinses Juliana geopend. In dertig jaar werd er circa 180.000 euro uit de wensbron gehaald. Het geld kwam allemaal ten goede aan projecten voor kinderen.

Plaquette bij wensbron

Prinses Viktória de Bourbon de Parme is de kersverse beschermvrouwe van kinderrechten-organisatie Save the Children. De prinses treedt in de voetsporen van wijlen prinses Juliana, die in 1980 de grondlegster was van Save the Children Nederland en tot aan haar overlijden erevoorzitter. In haar functie als beschermvrouwe heeft prinses Viktória voorafgaand aan het legen van de wensbron een plaquette onthuld.

 Naar de parkplanner van de Efteling

2015 © Tekst: Parkplanet – Foto: Efteling

Meest bezochte parkprofielen