Taron

Taron, 6e achtbaan voor Phantasialand

Achtbaan Taron in Phantasialand krijgt meerdere katapultstarts en komt in het geheimzinnige nieuwe land Klugheim.

De nieuwe achtbaan Taron wordt de zesde rollercoaster voor Phantasialand. Al zullen sommigen beweren dat het de vijfde is. Het Duitse pretpark heeft al vier achtbanen – al zullen sommigen zeggen dat het er vijf zijn – en krijgt met Taron de eerste launch coaster van het park. De treinen van de nieuwe aanwinst worden meerdere malen afgeschoten.

Michael Jackson

De oudste achtbaan in het compacte pretpark bij Keulen dateert uit 1988. Het is de overdekte Temple of the Night Hawk, die in zijn eerste jaren door het leven ging als Space Center. In 1996 kreeg Phantasialand er Colorado Adventure bij, een snelle mijntrein waarin zelfs Michael Jackson nog een rondje maakte.

Winjas Fear en Winjas Force

In 2002 kreeg het attractiepark de roller coaster waar de verwarring over het aantal banen door ontstaat. Winja loopt door één gebouw, maar bestaat uit twee aparte draaiende achtbanen: Winja’s Fear en Winja’s Force. Negen jaar geleden opende in Phantasialand Black Mamba, een hangende loopingachtbaan in het Afrikaanse themagebied. Black Mamba is afkomstig van de gerenommeerde fabrikant Bolliger & Mabillard, de firma die ook Baron 1898 in de Efteling bouwde.

Klugheim

Klugheim vervangt Silver City

De nieuwe achtbaan van het Duitse pretpark wordt Taron, een zogenaamde ‘multi launch coaster’, waarbij de treinen meerdere malen worden afgeschoten met snelheden van ruim honderd kilometer per uur. Recordsnelheidsmonster Taron komt in het nieuwe themagebied Klugheim. Voor de nieuwe mythische themazone brak Phantasialand wildweststadje Silver City af. Klugheim en Taron gaan op 30 juni 2016 open.

► Taron startte met stokjes op een platte plaat
Zo gaat Taron er uit zien: een indrukwekkend decor van rotsen en basalt
Taron en Raik komen op snelheid

2015 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Phantasialand

Meest bezochte parkprofielen