Baron 1898 in de Efteling opent op 1 juli

Baron 1898, de nieuwe achtbaan van de Efteling, gaat op 1 juli open voor het publiek.

Eft Baron1898 luchtfoto 15pers

Baron 1898, de adembenemende dive coaster van de Efteling, gaat op 1 juli open voor het publiek.

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar Baron 1898, de nieuwe spectaculaire dive coaster van de Efteling. Vanaf woensdag 1 juli is het zover: dan kunnen de gasten van het pretpark in de nieuwe achtbaan stappen. Baron 1898 is vanaf die dag de vierde dive coaster die Europa rijk is: de andere exemplaren staan in Engeland, Duitsland en Italië.

Drie treinen

Baron 1898 is zo goed als klaar. De staalconstructie is gereed en inmiddels zijn twee van de drie treinen op de bouwplaats in Kaatsheuvel gearriveerd.Met de treinen wordt momenteel het veiligheidssysteem van de dive coaster getest. De derde trein wordt eind mei in het attractiepark verwacht. In de weken tot de publieksopening op 1 juli wordt niet alleen getest, maar worden ook het gethematiseerde station en de buitenruimtes afgewerkt.

Mijnwerkers

Volgens de storyline van Baron 1898 worden bezoekers door mijnbaron Gustave Hooghmoed als mijnwerkers de goudmijn in gestuurd. Wat volgt is een vrije val van 37,5 meter loodrecht omlaag, een gapend gat in. De trein schiet ondersteboven weer de grond uit en bereikt een snelheid van ruim negentig kilometer per uur. Na nog een looping – een enorme kurkentrekker – en een scherpe bocht schieten de dappere mijnwerkers weer het station in. Waaghalzen vanaf 1,40 meter kunnen in de Efteling deze spectaculaire rit beleven vanaf 1 juli.

Van bos naar Baron: de bouw in 70 foto’s

2015 © Foto: Efteling

Meest bezochte parkprofielen