Ferrari Land: eerste steenlegging

Eerste steen gelegd voor Ferrari Land

Coureur Sebastian Vettel legde de eerste steen voor Ferrari Land. Een achtbaan van 112 meter hoog wordt de grote blikvanger van het themapark.

Ferrari Land: eerste steenlegging

Formule 1-coureur Sebastian Vettel legde de eerste steen voor Ferrari Land, een nieuw themapark bij Port Aventura in het Spaanse Salou.

De Duitse Ferrari-coureur Sebastian Vettel heeft vandaag de eerste steen gelegd voor Ferrari Land, het nieuwe themapark dat naast het Spaanse pretpark Port Aventura gebouwd wordt. De viermalig wereldkampioen Formule 1 kwam de vuurrode tent bij Port Aventura binnenrijden met een witte Ferrari. De eerste steen voor het park was afkomstig van Enzo Ferrari’s huis in het Italiaanse Maranello.

Innovatieve belevenissen

Het nieuwe Ferrari Land wordt een compact themapark dat helemaal draait rondom het legendarische automerk. Het park wordt 7,5 hectare groot en komt vlak naast entreegebied Mediterrània van Port Aventura te liggen. Het nieuwe pretpark krijgt diverse innovatieve belevenissen, waaronder simulators waarin autoraces worden nagebootst.

PA Ferrari Land concept art overzicht 15pers

Hoogste achtbaan van Europa

Het autopark wordt ook de thuishaven van de snelste en hoogste achtbaan van Europa. De rollercoaster – gebouwd door het Zwitserse Intamin – wordt 112 meter hoog, heeft een topsnelheid van 180 kilometer en een vrije val van 90 graden. Het record van hoogste Europese achtbaan staat nu nog op naam van Shambhala, de 76 meter hoge rollercoaster van het naastgelegen Port Aventura. 

Ferrari Hotel

Ferrari Land krijgt ook een vijfsterrenhotel met 250 kamers en diverse winkels. De ontwikkelingskosten van het nieuwe Spaanse themapark bedragen bijna 100 miljoen euro. Naar verwachting kan de bouw van het autopretpark eind 2016 afgerond zijn.

Merk van wereldklasse

“Vanaf het begin hebben we het duidelijke doel voor ogen gehad om een plan op lange termijn te maken, gebaseerd op een merk van wereldklasse”, vertelt Sergio Feder, baas van Port Aventura. “We hopen dat het aantal internationale bezoeken flink groeit en we hopen van Port Aventura het beste attractiepark van Europa te maken. We zijn trots dat we met een wereldwijd prestigieus en iconisch merk als Ferrari samen aan Ferrari Land kunnen werken. Ferrari Land wordt een exclusief themapark voor heel Europa.”

 ‘Vader Ferrari zou trots zijn’

7 mei 2015 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Ferrari Land

Meest bezochte parkprofielen