DHS Frozen Singalong 15pers

Frozen gaat de wereld over

De animatiefilm Frozen is een mondiaal succes en de Disney-parken over de hele wereld haken daar op in.

DHS Frozen Singalong 15pers

Sing-a-longs, tochtjes in koetsen en op paradewagens, een eigen wildwaterbaan en zelfs een compleet nieuw land: Frozen is een wereldwijd succes en Disney-parken over de hele wereld pikken daarvan graag een graantje mee.

De animatiefilm Frozen uit 2013 is een kaskraker. Nog steeds verkoopt Disney gigantische hoeveelheden speelgoed en dvd’s van de zusjes Anna en Elsa. De karakters zijn zo’n grote hype – vooral onder meisjes – dat kinderen en ouders gerust een uur in de rij gaan staan om met Elsa en Anna op de foto te kunnen. Geen wonder dat de Disney-parken ruim baan maken voor de favorieten uit Frozen. Van Parijs tot Tokio ligt voor prinses Anna, sneeuwkoningin Elsa en het guitige sneeuwpopje Olaf de rode loper uit.

Frozen Fun in Parijs

De reis over de wereld begint bij het dichtstbijzijnde Disney-resort, bij Parijs. Disneyland Paris volgt het concept van de Amerikaanse parken: de zomer krijgt het thema Frozen Summer Fun mee. De beroemde filmzusjes Anna en Elsa rijden dagelijks meerdere malen in een flonkerende koets door de straten van het Disneyland Park. ’s Middags stappen de koninklijke zusjes op hun eigen wagen in Disney Magic on Parade, samen met de populaire sneeuwpop Olaf.

DCA Frozen Singalong Paul Hiffmeyer Disneyland 15pers

Frozen Sing-a-long

Meest opvallende onderdeel van de Frozen Fun is de Frozen Sing-a-long in het Chaparral Theater in Frontierland. Anna en Elsa zingen – bijgestaan door hun trouwe metgezellen Kristoff en Olaf – live liedjes met het honderdkoppige publiek. In de show bereiden de dorpelingen zich voor op het Arendelle Winter Festival. Sneeuwkoningin Anna vraagt de toeschouwers haar te helpen met een verrassing voor haar zusje prinses Elsa. Ze wil voor Elsa een groot koor vormen, samen met het publiek.

Let it go

Dan kan de Sing-a-long beginnen. Op de playlist staan vier bekende liedjes: Do you wanna build a snowman? (in de Nederlandse filmversie: Zullen wij een sneeuwpop maken?), In Summer, Love is an open door (Liefde geeft ons open baan) en Let it go. De liedjes worden in het Engels en Frans gezongen, met tevens ondertiteling in beide talen. Let it go heet in het Frans Libérée, délivrée. Het lied, gezongen door Anaïs Delva, werd op YouTube meer dan 45 miljoen keer bekeken. De Frozen Summer in Disneyland Paris loopt van 1 juni tot en met 13 september. 

MK Frozen Parade Foto Matt Stroshane 15pers

Coolest Summer Ever

Westelijk reizend over onze aardbol komen we eerst in Florida en vervolgens in Californië. Walt Disney World in Florida bundelt alle Frozen-activiteiten onder de naam Coolest Summer Ever. Anna en Elsa toeren in de Hollywood Studios door het park en stoppen onderweg om met de bezoekers Let it go te zingen. Net als in Parijs en in Anaheim is er een live Sing-a-long. ’s Avonds wordt een Frozen-dag afgesloten met een Frozen DJ Party en met Frozen Fireworks.

DLP Frozen Elsa Sing a long 15pers

Frozen in Epcot

In Epcot – ook in Walt Disney World – wordt gewerkt aan een Frozen-attractie. In het paviljoen van Noorwegen wordt de boottocht Maelstrom omgebouwd tot een vaartochtje door het koninkrijk Arendelle. De liedjes uit Frozen en Anna en Elsa krijgen een hoofdrol in de nieuwe attractie, die mede wordt ontworpen door de Nederlandse imagineer Michel den Dulk.

Olaf’s Snow Fest

In Californië staat vooral Disneylands zusterpark California Adventure in het teken van Frozen. In het Muppet Vision 3D Theater staat A Frozen Sing-a-long Celebration op de planken, de meezingshow waarop de editie in Parijs is gebaseerd. In Stage 17 huist Olaf’s Snow Fest. De filmhal is omgetoverd tot een winters speellandschap dat niet misstaat in het koninkrijk Arendelle. Anna en Elsa gaan ook met bezoekers op de foto; de fotolocatie is zo populair dat uren wachten vaak het lot is van kinderen en hun ouders.

TDS Frozen Arendelle 15pers

Nieuw themaland

Het grootst wordt uitgepakt door Disney in Japan. In Tokyo Disney Sea komt een compleet nieuw themagebied gebaseerd op Frozen. In het nieuwe land vormen het kasteel van Arendelle en het ijspaleis van sneeuwkoningin Elsa de blikvangers. Ook voor het nieuwe Frozen Land in Tokio is Nederlander Michel den Dulk creatief verantwoordelijk. Even geduld is wel vereist: het koninkrijk Arendelle in Tokyo Disney Sea opent naar verwachting pas eind 2017 of begin 2018.

 Boek hier entree en verblijf in Disneyland Paris

2015 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen