Harry P. gaat 3D

Harry Potter and the Forbidden Journey heeft in Japan 3D-filmbeelden gekregen.

Hogwarts Castle in Islands of Adventure

De immens populaire attractie Harry Potter and the Forbidden Journey heeft in Japan 3D-filmbeelden gekregen. Een primeur!

Harry Potter and the Forbidden Journey is volgens velen de allerbeste darkride ter wereld. De attractie debuteerde in 2010 in Islands of Adventure, het pretpark naast Universal Studios in Florida. Door het ongekende succes van de technologisch geavanceerde rit kwam er een tweede versie in het Universal-park in het Japanse Osaka en vanaf 2016 een derde in Universal Studios in Hollywood.

Stapje verder

De Harry Potter and the Forbidden Journey in Japan gaat echter een stapje verder dan het origineel bij Orlando. De darkride opende afgelopen zomer en werd onlangs ‘uitgebreid’ met driedimensionale filmbeelden.

Hogsmeade Village in Islands of Adventure

{googleads right}Angstaanjagend

“Het was al een rit waarin je je helemaal in de wereld van Harry Potter waant, maar in Universal Studios Japan is dat door de 3D-beelden nóg meer het geval”, oordeelde Tom Felton, die in de films Draco Malfidus speelt en naar Osaka was gekomen om de attractie officieel te heropenen. “Ik probeerde verschillende keren de Gouden Snaai te grijpen, zo levensecht was dat balletje met vleugels. En oog in oog komen met de Dementors was werkelijk angstaanjagend.”

Wereldprimeur

Met de 3D-films heeft Universal Studios Japan een wereldprimeur. De filmmaatschappij maakte bekend dat ook de versie van Harry Potter and the Forbidden Journey in Hollywood – opening voorjaar 2016 – voorzien gaat worden van driedimensionale filmbeelden. Of dat eveneens voor Florida geldt, is niet bekend.

Volg Parkplanet op Facebook, Twitter of Google+

2015 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Universal Studios

Meest bezochte parkprofielen