USF Super Mario Foto David A L Flickr

Super Mario volgt Harry Potter

Net als Harry Potter krijgt nu ook Super Mario zijn eigen themagebied.

USF Super Mario Foto David A L Flickr

Wat Harry Potter deed in de Universal-parken – een eigen themagebied openen – gaat nu ook Super Mario doen. Nintendo krijgt een eigen land in de pretparken van Universal.

De Amerikaanse pretparkketen Universal en de Japanse games-gigant Nintendo hebben een deal gesloten: in de parken van Universal komen attracties, winkels en eetgelegenheden met de karakters van Nintendo. Naar verwachting zal Universal Studios Japan het eerst profiteren van de exclusieve overeenkomst. Super Mario, Pokémon en Zelda zullen vermoedelijk hun première in Osaka beleven.

Nieuwe karakters

Ingewijden denken dat de twee parken bij Orlando – Universal Studios Florida en Islands of Adventure – over enkele jaren ook over een Nintendo Land zullen beschikken, net zoals die parken al een Wizarding World of Harry Potter hebben. Met name Islands of Adventure is op zoek naar nieuwe karakters en verhaallijnen omdat de bestaande themagebieden met Marvel-figuren geen eeuwig leven beschoren lijken. Marvel is opgekocht door concurrent Disney en die wil de Marvel-helden naar de eigen attractieparken halen.

Volg Parkplanet ook op Facebook, Twitter of Google+

2015 © Tekst: Parkplanet – Beeld: David A L, Flickr c.c.
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen