Josje Huisman van K3 onthult haar ster op de Walk of Fame in Plopsaland De Panne

Walk of Fame in Plopsaland groeit

De weg naar het theater van Plopsaland in De Panne ligt bezaaid met sterren. De achtste ster wordt op de Walk of Fame van het Vlaamse pretpark wordt op 3 juni onthuld door Jan Smit.

Plopsaland haalde de inspiratie voor de Walk of Fame bij het beroemde sterrentrottoir met dezelfde naam in Hollywood. Op de toegangsweg naar het in 2013 geopende Plopsa Theater mogen bekende artiesten hun eigen ster in het plaveisel onthullen. De eerste ster was in november 2014 voor de Vlaamse zanger Will Tura.

Eerste Nederlandse man

Ook de dames van K3, acteur en zanger Niels Destadsbader en Samson en Gert hebben een eigen ster in de Walk of Fame. Op 3 juni komt er weer een stervormige tegel bij: Jan Smit mag zijn in het beton gegoten naam onthullen. Jan is niet de eerste Nederlandse artiest die deze eer te beurt valt: Josje Huisman van K3 was hem voor (foto). Jan is wel de eerste mannelijke Nederlander die een ster krijgt op de boulevard voor het Plopsa Theater.

Drie kinderen

Smit krijgt de ster ‘omwille van zijn veelzijdige en langdurige carrière in binnen- en buitenland’. De sterlegging wordt door de Volendammer zelf uitgevoerd. Jan Smit is trots op de erkenning in het attractiepark in De Panne: “Ik kom vaak in Plopsaland en ik kan straks aan mijn eigen drie kinderen laten zien dat papa een ster heeft bij het Plopsa Theater.”

2015 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto: Plopsa

Meest bezochte parkprofielen